Τrump: Θεωρία των δύο άκρων made in USA

Δεχθηκε τα συγχαρητήρια του πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν

| 16/08/2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νεοεκλεγείς χάρη σε μια ανερυθρίαστη ακροδεξιά ρητορική πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν ξάφνιασε πολλούς όταν, αρκετές ώρες μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ, ούτε λίγο ούτε πολύ “καταδίκασε την βία από όπου και αν προέρχεται” ( «πολλές πλευρές» είπε χαρακτηριστικά).

Mετά από λίγες μέρες σχετικής σιωπής, ο Τραμπ επανήλθε σε αυτή την δήλωση, την οποία μάλιστα ενίσχυσε, λέγοντας ότι και οι δύο αντίπαλες πλευρές πρέπει να κατηγορηθούν για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Βιρτζίνια το Σαββατοκύριακο. Ο ακροδεξιός πολιτικός υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές που πρόσκεινται στην ριζοσπαστική αριστερά επιτέθηκαν βίαια εναντίον των εθνικιστών που διαμαρτύρονταν κατά της απόφασης για την απομάκρυνση ενός αγάλματος στρατηγού της Συνομοσπονδίας.

«Επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα… ήταν ένα τρομακτικό θέαμα» είπε σε δημοσιογράφους ο Τραμπ απαντώντας σε ερωτήσεις στην είσοδο του πύργου Τραμπ, προτού συμπληρώσει ότι οι αριστεροί διαδηλωτές «όρμησαν με τη βία κι επιτέθηκαν στην άλλη πλευρά».

Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις, ο Τραμπ κέρδισε τα συγχαρητήρια του περιώνυμου πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ακροδεξιό σύμβουλο του, Στιβ Μπάνον, λέγοντας ότι είναι «καλός τύπος, δεν είναι ρατσιστής». «Αγαπώ πολύ τον Μπάνον, είναι φίλος» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι εντάχθηκε «αργά» στην ομάδα του.

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του Αμερικάνου προέδρου

Mε πληροφορίες από τo TVXS