Χαίρε George Michael

Oι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

| 26/12/2016

Δε χρειάζεται να θρηνούμε το θάνατο του George Michael. Δεν έζησε ως μικροαστός συμβιβασμένος, δεν άφησε βιολογικούς διαδόχους, δεν πήρε ”καμιά προφύλαξη για την υγεία του, ρε αδερφέ”, δεν βαρέθηκε να ζει μέσα στα πλούτη και τη δόξα του.

Στα 20 του ήταν ήδη pop megastar και σε όλη την υπόλοιπη σύντομη ζωή του επιδόθηκε στα drugs και στα ψωνιστήρια στις δημόσιες τουαλέτες, ως άλλο καβαφικό πρόσωπο. Δεν είχε κανένα άγχος να βρίσκεται στην κορυφή μετά την κυριαρχία του στα 80s και γι’αυτό ίσως άφησε σπουδαία άλμπουμ τις επόμενες δεκαετίες.

Το κορμί του ρήμαξε μόνο, εις γνώσιν του, αφού ήταν μια ζωή δικό του και τό’κανε ότι ήθελε. Ας αφήσουμε τα hits ”Careless Whisper” και ”Last Christmas” κι ας θυμηθούμε το ”Shoot the dog”, κομμάτι που χτυπούσε την αμερικανοβρετανική συμμαχία την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ. Πολιτικοποιημένος, ανθρωπιστής, πάντα υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων κι αυτών του gay community, αντιρατσιστής, λατρεμένος σε όλη την υφήλιο, δε σταμάτησε να έχει προβλήματα με τους μπάτσους και τη ”δικαιοσύνη”, αδιαφορώντας γι’ αυτήν ακριβώς τη ”λατρεμένη” εικόνα του.

Το μότο ”Live fast – die young” τού ταιριάζει γάντι, μολονότι δεν ήταν παιδί των κοσμογονικών 60s. Χαίρε George Michael με την ελληνοπρεπή λάγνα φάτσα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!