Χιλιάδες κόσμου στις πορείες της Δ.Ε.Θ

| 10/09/2017

H φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορεί να έφερε σε αμηχανία την μνημονιακή συγκυβέρνηση, καθώς το καλάθι των επιτρεπόμενων παροχών ήταν άδειο, σηματοδότησε όμως μια γενικευμένη κινητοποίηση για χιλιάδες κόσμου, που  συγκεντρώθηκαν στην συμπρωτεύουσα και συμμετείχαν στις πορείες  που διοργάνωσαν σωματεία και οργανώσεις, περικυκλωμένοι από χιλιάδες αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, στην πορεία του ΠΑΜΕ χθες το απόγευμα,  σύμφωνα με εκτιμήσεις. συμμετείχαν περίπου  5000 άτομα, ενώ την πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ λιγότεροι από τους μισούς. Τους υπόλοιπους δρόμους προς τη ΔΕΘ, στην πορεία της Καμάρας, κάλυψαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι. Στην Αγ. Σοφίας το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική απαριθμεί περίπου 100 άτομα.

Η πορεία των εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων ξεκίνησε από την Καμάρα, όταν στο ύψος της Αγίας Σοφίας συνάντησε τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν κλείσει τον δρόμο, καθώς είχε τοποθετηθεί κλούβα.

Αστυνομικό φρούριο η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

Φέτος περίπου 4.000 αστυνομικοί φρουρούσαν τις συγκεντρώσεις και τις προγραμματισμένες πορείες εν όψει της έκθεσης. Ταυτόχρονα υπήρχε και έντονη παρακολούθηση, με αποκορύφωμα το ελικοπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Με πληροφορίες από το ThePressProject