Χρυσαυγίτικη επίθεση κατά ΠΕΝΕΝ: Όπως παλιά, όπως πάντα

Γιατί ο φασισμός δεν εξαφανίζεται επειδή ορισμένοι κάνουν ότι δεν τον βλέπουν

| 11/10/2017

Ο χρυσαυγιτισμός θέλει να κρυφτεί (αυτοπαρουσιαζόμενος «εθνικιστής πατριώτης», λες και δεν έχει συγκεκριμένη νοηματοδότηση και φόρτιση ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός) αλλά ο φασισμός δεν τον αφήνει. Και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και συνεχίζεται, και συνεχίζεται (…..), και ενώ οι υπόδικοι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και ελεύθεροι σαν να μην τρέχει «κάστανο», και ενώ κουστουμαρισμένοι εμφανίζονται στη Βουλή για να κάνουν μαθήματα «φιλολαϊκότητας», «πατριδογνωσίας» και «ηθικής» (προ πάντων ηθικής), τα «τάγματα εφόδου» συνεχίζουν, επίσης, τη δράση τους, αφήνοντας για λίγο στο περιθώριο μετανάστες – πρόσφυγες και κάθε άλλης λογής αδύναμο.. Επιτέθηκαν, λοιπόν, ομαδόν φυσικά και συντεταγμένα ως συνηθίζουν, τα ξημερώματα της Τετάρτης (11 Οκτωβρίου) σε ομάδα αφισοκολλητών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού – ΠΕΝΕΝ, η οποία τοποθετούσε αφίσες για εκδήλωση που οργανώνει τις επόμενες ημέρες για τη συμπλήρωση 100 χρόνων την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στον Πειραιά.

Γιατί πίσω από το φερετζέ που κατά διαστήματα προσπαθούν να πουλήσουν (για το καλό της χώρας, των Ελλήνων κλπ) πάνω από όλα οι φασίστες ήταν και είναι το εκτελεστικό όργανο αφεντικών και ισχυρών. Που ενοχλούνται από επετείους σαν αυτήν (γιατί άραγε; δεν ..«ηττήθηκε»;) Που ενοχλούνται από εργαζομένους που δεν τους προσκυνάνε και δεν αρκούνται σε δουλειές μόνο για …«Έλληνες» με 300 ευρώ στα σκλαβο-παραμάγαζα που προσπαθούν να χτίσουν. Που ενοχλούνται από όποιον στέκεται εμπόδιο στα αφεντικά τους και ξεβρακώνει το πραγματικό ποιόν τους, που δεν είναι παρά ο παρασιτισμός και το κοινό έγκλημα, η πληρωμένη δήθεν μαγκιά και τα νταηλίκια του υποκόσμου.  Αυτό δεν αφορά μόνο την ΠΕΝΕΝ εννοείται αλλά και πολλούς άλλους.

Άλλωστε, μόλις προ λίγων ημερών, δολοφονική επίθεση δέχτηκαν στον Ασπρόπυργο μετανάστες εργάτες γης, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά. Οι δράστες γνωστοί στην αστυνομία, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, καθώς είχαν επανειλημμένως επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά όμως ουδείς φάνηκε να ενοχλείται ακόμη και με την τωρινή «αδυναμία» των αρχών να τους εντοπίσουν. Τότε η Χ. Αυγή δήλωσε «κατά της βίας» και προκλητικά κατήγγειλε ΚΕΕΡΦΑ και ΚΚΕ ότι τη στοχοθετούν άνευ λόγου! Να υποθέσουμε ότι η Δικαιοσύνη, σε αυτά, δεν παρεμβαίνει γιατί είναι ανεξάρτητη. Τι όχι;

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 2017.

Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.

Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές!!!

Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Εάν πιστεύουν τα τσιράκια και τα ναζιστικά σκυλιά των εφοπλιστών και του κεφαλαίου ότι με τις επιθέσεις αυτές θα τρομοκρατήσουν την ΠΕΝΕΝ είναι γελασμένοι. Αντίθετα με αυτήν και άλλες επιθέσεις ισχυροποιούν το ταξικό κίνημα για να αντιμετωπίσει την φασιστική απειλή και να επιβάλει οι Νεοναζιστές να κλειστούν μια για πάντα στα λαγούμια τους, πλήρως απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι από τον λαό και τους εργαζομένους».