«Στα δυτικά λημέρια, στους ναζί καρτέρια»!

Το κυνήγι των φασιστών στο Περιστέρι

| 14/12/2016

Το κυνήγι των «χρυσαυγιτών» ναζί στο Περιστέρι, που, εκτός των άλλων απολαυστικών, είχε και σαν αποτέλεσμα να τρέχει ο Κασιδιάρης στην αστυνομία για να τον βοηθήσει, περιγράφεται σε μια καταπληκτική ανακοίνωση, της οποίας την σύνταξη και την ορθογραφία αφήνουμε απείραχτα, αφού συνιστούν ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο της μοναδικότητάς της:

«Σήμερα Δευτέρα 12/12 υπήρχαν πληροφορίες για εμφανιση του Ηλία Κασιδιαρη στο συγκεκριμένο μαγαζι, οι οποίες συνοδευόντουσαν με την εκτίμηση ότι λαμβανει χώρα κλειστή εκδήλωση της Χρυσης Αυγής. Κατόπιν διασταύρωσης και επιβεβαίωσης των πληροφοριών, 20 αντιφασίστες της περιοχής(αναρχικοί,κομμουνιστές,οπαδοί του Ατρομήτου) συγκεντρώθηκαν σε παρκο πλησίον του μαγαζιού που γινόταν η εκδήλωση(100 μέτρα απόσταση περίπου).

»Οι πόρτες παρέμεναν ερμητικα κλειστές, όπως και τα παραθυρα διαρκώς κλειστα. Οι αρουραίοι της Χ.Α ήξεραν πολύ καλα που βρίσκονταν και δεν ήθελα να δώσουν σε καμία περίπτωση στόχο.

»Η φύλαξη των ταγματων εφόδου βρισκόταν στο παρκιν παρακείμενου σούπερ μαρκετ και αποτελούνταν από δύο περιπολικα της ελ.ας, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφαλειας και μία ομαδα διας. Καποια στιγμή οι πόρτες ανοιξαν και οι μπροσταρηδες ποντικοί φανηκαν φορόντας κρανη, κρατώντας λοστούς και πυροσβεστήρες(προφανώς είχαν πληροφορηθεί την παρουσία μας, που η αλήθεια έίναι ότι δεν την κρύψαμε ιδιαίτερα, εδώ είναι η γειτονια μας αλλωστε).

»Βγήκαμε και μεις στο δρόμο, παραταχθήκαμε και του περιμέναμε. 45-50 φασίστες βγήκαν στο δρόμο, αν και οι διπλασιοι και κατι παραπανω από εμας, με αρκετούς από την «αφρόκρεμα» τους(εδώ γελαμε) να είναι μπροσταρηδες, ξεκίνησαν να έρχονται προς τα πανω μας. Φωνές, βρισιές, κομπασμοί. Οι φωνακλαδες αυτοί, περίμεναν ότι η ομοιόμορφη παρουσία τους και οι συντονισμένες φωνές τους θα ήταν αρκετές, για να μας κανουν να πισωπατήσουμε. Ερχόντουσαν, μέναμε και περιμέναμε χωρίς κομπασμούς, χωρίς φωνές. Στεκόμασταν απεναντί τους γιατί ξέραμε ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν και ποιων συμφέροντα εξυπηρετούν. Σταθήκαμε απέναντί τους γιατί ο κόσμος του αγώνα όπου τους βρίσκει, δεν πρέπει να τους αφήνει σπιθαμή γης.

»Τα πρώτα καπνογόνα αναψαν και φύγαμε πανω τους. Κατευθείαν αντικρίσαμε τις πλατες τους και το κυνήγι αρχισε. Καθε φορα που σταματούσαν και ανασυντασσόντουσαν, επιχειρώντας να έρθουν ξανα πανω μας, αναβαν κι αλλα καπνογόνα και φεύγαμε ξανα πανω τους.

»Χωρίς να έχουμε κρανη, κοκκαλινα γαντια ή λοσταρια και αγνοώντας την βροχή από τις πέτρες που εξφενδόνιζαν, πηγαιναμε μπροστα και βλέπαμε ξανα τις πλατες τους.

»Οι εξοπλισμένοι »λεβέντες» με κρανη, λοστούς, πυροσβεστήρες και πέτρες βαρεθήκανε να τρέχουν πίσω και ξανα πίσω, όσπου τους φτασαμε πίσω στην ποντικότρυπα τους. Είναι πραγματικα μία όμορφη εικόνα να βλέπεις τον Ηλία Κασιδιαρη να ωρύεται στους μπατσους και να τους λέει: » τι καθεστε και κοιτατε, καντε κατι θα μας σκοτώσουν». Στη λαικη γειτονια που μεγαλώσαμε, που ζούμε και αγωνιζόμαστε, οι φασίστες δεν έχουν θέση, δεν παίρνουν μέτρο γης και αυτο το καταλαβανε πολύ καλα σήμερα. Σ” αυτή τη γειτονια ,όπου το ένδοξο παρελθόν της αντίστασης και της αλληλεγγύης αποτελεί οδηγό για την δική μας γενια και φωτίζει το δρόμο για τις επόμενες.

»Είναι αυτή η γειτονια που πολέμησε με θαρρος και αυταπαρνηση τον χιτλεροφασισμο, που έδωσε ένα καλό μαθημα στο ντόπιο δοσιλογισμό. Η γειτονια αυτή που παρα τον βαρυ φόρο αιματος που πλήρωσε, συνέχισε να αντιστέκεται, να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καταπιεσμένων.

»Σήμερα οι απόγονοι των δοσίλογων και των χιτλεροφασιστών πήραν το μαθημα που τους αξιζε, για να μην ξεχνούν ποτέ πως παντα θα τρέχουν και θα τσακίζονται όπου βρεθούν. Φασίστες δεν σας περιμένουμε, σας ψαχνουμε, σας βρίσκουμε, σας τσακίζουμε. Μαχητικός αντιφασισμός παντού.

υ.γ. στα δυτικα λημέρια , στους ναζί καρτέρια.»

Πηγή: alfavita.gr