Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Hotshot: η νέα δισκογραφική δουλειά των Whereswilder

Κλασικοροκιά!

| 07/06/2017

Αντικρίζοντας την κατσίκα στο εξώφυλλο, του οποίου το artwork οφείλεται σε ζωγραφικό πίνακα του ανερχόμενου εικαστικού Νίκου Τσουνάκα, ομολογώ ότι το μυαλό μου πήγε σε ένα διαφορετικού χαρακτήρα ήχο από αυτό που τελικά ακούει κάποιος στο “Hotshot”. Ίσως να φταίει και το ντεμπούτο της μπάντας, το “Yearling”, το οποίο τους ενέταξε το 2014 στο νέο – ψυχεδελικό ρεύμα. Το “Hotshot” είναι μια κλασικοροκιά και φέρνει στη μνήμη σου τη φάση του ροκ των 60΄ς αλλά και 70ς πριν αυτό «δεινοσαυρίσει», θα τολμούσα να πω και φάσεις της Britpop των 90΄ς. Ακούγοντας π.χ το This Feeling δεν μπορείς αν αποφύγεις αυτή τη σκέψη. Μιλάμε για το ροκ που είχε groove, ήταν απλό αλλά όχι απλοϊκό και τα κομμάτια του κρίνονταν κυρίως για τις ιδέες τους και όχι για τη επίδειξη των τεχνικών ικανοτήτων των μουσικών. Stones, Who, Kings, Yardbirds και Beatles μάλλον αποτέλεσαν το υλικό έμπνευσης για το Hotspot. Μια τέτοια γραφή υπηρετεί αυτή η νέα δισκογραφική δουλειά των Whereswilder που κυκλοφορεί από τις 27 Μαρτίου. Με νέο line-up η μπάντα από την Αθήνα επιστρέφει με ένα αμιγώς ευχάριστο και feelgood, ροκ άλμπουμ.

18767938_818379144995825_283887641757594997_n

Έντεκα νέα τραγούδια κιθαριστικού ύφους, καλά δομημένα και εκτελεσμένα διαμορφώνουν ένα συμπαγές αισθητικά και ενδιαφέρον άλμπουμ με καλές συνθέσεις σαν το Keep me rollin’ ή το Mission To Sail.  Η παραγωγή του δίσκου είναι του Άλεξ Μπόλπαση, με τον οποίο το συγκρότημα μετρά πλέον δύο κυκλοφορίες.

Info:

Το Hotshot κυκλοφορεί σε LP και digital album από την Inner Ear. To digital album περιέχει ένα extra track.

https://www.facebook.com/whereswildergr/

 

Whereswilder είναι οι:

Γιάννης Ράλλης – φωνή, κιθάρα
Βασίλης Νισσόπουλος – φωνή, μπάσο
Αλέκος Βουλγαράκης – κιθάρα
Μανώλης Γιαννικιός – ντραμς

 

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…