Άμεση αντίδραση για Ηριάννα - Περικλή: Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι στις 21:00!

Λίγες ώρες μετά την απόφαση που τους κρατάει στη φυλακή

| 17/07/2017

Μια πρωτοφανής και εκδικητική απόφαση εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας σήμερα.  Με ψήφους 3-2 απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. (οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν είχαν την άποψη να αντικατασταθεί η έκτιση της ποινής με περιοριστικούς όρους). Και δυο τους οδηγούνται πίσω στις φυλακές.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου, Ιωάννης Προβατάρης, υποστήριξε ότι δεν στηρίζεται η υπέρμετρη – ανεπανόρθωτη βλάβη κατά τη φυλάκισή και κρίνεται πιθανή η τέλεση νέων εγκλημάτων. Έτσι πρότεινε τη μη αναστολή της ποινής μέχρι την οριστική εκδίκαση της έφεσης. Αξίζει αν σημειωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο εισαγγελέα που είχε προτείνει αναστολή των ποινών στις υποθέσεις: για τα δομημένα ομόλογα, για το «noor1», ενώ δεν δίστασε -το 2015- να εισηγηθεί την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέα εγκλήματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η οργή ήταν εμφανής στους εκατοντάδες αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Σημειώθηκαν συγκρούσεις μικρής έντασης με δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρετεγμένες.

Η πρώτη οργανωμένη αντίδραση – πρωτοβουλία δεν άργησε να παρθεί. Και έτσι λίγες ώρες μετά την απόφαση καλείται μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα. Στις 21:00 στο Μοναστηράκι.

Διαβάστε αναλυτικά την σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αλληλέγγυοι που κινητοποιούνται:

Το δικαστήριο απέρριψε σήμερα το μεσημέρι το αίτημα αναστολής της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή.

Ως άμεση απάντηση στη φασιστική αυτή απόφαση, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

Να είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε την Ηριάννα και τον Περικλή. Όταν η αδικία γίνεται νόμος τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών

f9c2d5dfd15c392538cb7e901ac56d0a