Έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος»: Για όλου του κόσμου τα παιδιά

Εικόνες παιδιών από όλο τον κόσμο για την «Αλληλεγγύη της Λέσβου», Στο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3 - 5, Μέχρι τις 17 Απρίλη

| 16/04/2016

Παιδικά πρόσωπα. Απορημένα, γελαστά, χαρούμενα, ξένοιαστα. Έτσι όπως μόνο τα παιδιά μπορούν να είναι. Παιδιά που παραμένουν παιδιά.  Από όλο τον κόσμο. Με σκούρο ή λευκό δέρμα. Με μαύρα ή ξανθά μαλλιά. Με  σχιστά ή όχι μάτια. Με αυτό το χαρακτηριστικό βλέμμα που πάντα έχουν τα παιδιά.

Παιδιά από όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το θέμα όλων των φωτογραφιών που εκτίθενται από την Πέμπτη 14 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου,  στο Ρομάντσο (πρώην κτίριο του ιστορικού εντύπου) Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, από την ομάδα Firefly.

10-1

Η έκθεση «Παιδί και Κόσμος» περιλαμβάνει συνολικά 43 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες παιδιών, τόσο από τον αναπτυσσόμενο όσο και από τον δυτικό κόσμο : Οι 15 συμμετέχοντες φωτογράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, στην πλειοψηφία τους Έλληνες και μέλη της ομάδας, επισκέφθηκαν τόπους στην Ινδία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, προκειμένου να απαθανατίσουν χωρίς δραματοποίηση παιδιά που διαβιούν σε διαφορετικές συνθήκες, ωστόσο δεν διαχωρίζονται ως προς την ιδιότητα τους.

Η ομάδα Firefly έχει ως στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών, τα οποία εξολοκλήρου θα διατεθούν για την στήριξη της οργάνωσης «Αλληλεγγύη της Λέσβου» που στηρίζει τους πρόσφυγες.  Στηρίζει τα παιδιά εκείνα που αν και ακόμη χαμογελούν και είναι έτοιμα να κλωτσήσουν μια μπάλα ανά πάσα στιγμή,  στο βλέμμα τους πια δεν είναι τόσο αθώα έχοντας ζήσει τόσο πόνο, τόσο φόβο, τόσο θάνατο.

paidi-kai-kosmos-3s

Η «Αλληλεγγύη της Λέσβου» διατηρεί έναν ανοιχτό προσφυγικό καταυλισμό στις πρώην κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη, ο οποίος λειτουργεί ως αυτόνομος χώρος από εθελοντές. Στον ανοιχτό προσφυγικό καταυλισμό φιλοξενούνται κυρίως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (έγκυοι, ανάπηροι, άρρωστοι, θύματα ναυαγίων), στα οποία καθημερινά προσφέρονται τρόφιμα, ρουχισμός, ιατρική βοήθεια, μαθήματα γλωσσών και κοινωνική υποστήριξη.

Η ομάδα Firefly  επιδιώκει μέσα από την έκθεση αυτή, με ελεύθερη είσοδο, να ευαισθητοποίηση όσο περισσότερο κόσμο μπορεί στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και ενότητας. Για τα παιδιά, για τα παιδιά του κόσμου, για τα παιδιά όλων μας, έτσι ώστε να παλέψουμε έστω όλοι, με το δικό του «πετραδάκι» ο καθένας, να κάνουμε λίγο τη ζωή τους καλύτερη, να την κάνουμε ζωή.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου η ομάδα Terra Djembe” της Pangea world music center «παρέσυρε» τους παρισταμένους με τα αφρικανικά της κρουστά σε δρόμους και ρυθμούς της Δυτικής Αφρικής.

Την  Κυριακή 17 Απριλίου, στις 13:00 η Αγνή Στρουμπούλη θα ζωντανέψει παραμύθια της προφορικής παράδοσης από διάφορα μέρη του κόσμου και κυρίως από την Ελλάδα, για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.

Info

Έκθεση Φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος»

Ομάδα Firefly

Ρομάντσο,  Αναξαγόρα 3-5

Είσοδος ελεύθερη

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 14 Απριλίου 19.00 – 22.30

Παρασκευή 15 Απριλίου 17.00 – 22.30

Σάββατο 16 Απριλίου 12.00 – 22.00

Κυριακή 17 Απριλίου, 12.00 – 21.00

 poster-maketa-