Έκρηξη μέσα στο αμάξι του Λουκά Παπαδήμου

Στον Ευαγγελισμό ο πρώην πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες

| 25/05/2017

Μια σχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στις 18:30, στη διασταύρωση των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου. Επίκεντρο της ήταν το αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην μνημονιακός πρωθυπουργός, τον οποίο συνόδευαν δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο όχημα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο πως κανείς βρίσκεται σε κίνδυνο. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο κι οι συνοδοί του «βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και κάνουν τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους».

Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στην κοιλιά (κυρίως), το πόδι και το στήθος. Υποβλήθηκε σε αξονική η οποία δεν έδειξε κάτι, ωστόσο ενδέχεται να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς λόγους. Ελαφρά τραυματισμένοι είναι οι συνοδοί του, οι οποίοι φέρουν θραύσματα από την έκρηξη. Ο ένας εκ των δύο θα υποβληθεί σε αξονική γιατί έχει μια αιμορραγία στο αυτί.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα,  εικάζεται πως  κ. Παπαδήμος καθόταν μόνος του στο πίσω κάθισμα και είχε δίπλα του φακέλους. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος στη συνέχεια εξερράγη. Στο σημείο έσπευσε η αντιτρομοκρατική, η οποία ανέλαβε και τις έρευνες. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται επιπλεόν  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παραμένουν στο σημείο.

papad

«Άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη. Είδα ανθρώπους με αίματα» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα αυτόπτης μάρτυρας, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΦ.ΣΥΝ