Πρωτοφανείς δικαστικές αποφάσεις...

Ένα χρόνο στη φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

| 12/02/2018

Σε ένα έτος κάθειρξη καταδικάστηκε ο υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ και δημοσιογράφος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής, καθώς είχε αποκαλέσει την εγκληματική οργάνωση «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους». Σε ανακοινώσεις – καταγγελίες της απόφασης προέβησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.

Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει βρίσκεται σε εξέλιξη». «Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Έπειτα, το ΚΚΕ καταδίκασε την απόφαση, τονίζοντας και αυτό με τη σειρά του ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη. «Η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωση της ασκεί δριμύ κατηγορώ στην ελληνική Δικαιοσύνη, μιλώντας πως υπάρχει «απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».

Η αντίδραση του ιδίου

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος υποστήριξε πως θεωρεί «τιμητική» για τον ίδιο αυτήν του την καταδίκη, ενώ σε δήλωσή του ευχαρίστησε «φίλους/ες, συντρόφους/ισσες αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Λαϊκή Ενότητα για την υποστήριξη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση της δικαιοσυνής για τους ναζί της ΧΑ. Προφανώς και η στήριξη δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό μου, αλλά με την δημοκρατική αντίδραση σε αυτό το απεχθές και επικίνδυνο μόρφωμα.»