Ένστολοι στις ΗΠΑ δολοφονούν ακόμη έναν μαύρο.

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που αφορά άστεγο αυτή τη φορά, αποτυπώνεται σε βίντεο.

| 02/03/2015

Στο απίστευτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του facebook o  Anthony Blackburn αποτυπώνεται ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που στοχεύει ειδικά απέναντι στους φτωχούς, στους έγχρωμους και γενικά στους αδύναμους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην πόλη του Λος Άντζελες, το θύμα συγκεντρώνει όλες τις ιδιότητες που φαίνεται να ερεθίζουν την επιθετικότητα των αστυνομικών. Μαύρος και άστεγος και άοπλος ταυτόχρονα. Αδιευκρίνιστες ακόμη οι συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκίνησε το γεγονός. Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουνε πως οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο στη βάση κάποιας αντιπαράθεσης.

Εντύπωση φυσικά προκαλεί το γεγονός της βιαιότητας με την οποία 4 – 5 αστυνομικοί χτυπούν τον άστεγο στην αρχή του βίντεο ακόμη κι όταν βρίσκεται στο έδαφος. Στην εικόνα αυτή μάλιστα αντιδρά και κάποια περαστική που αρπάζει αντανακλαστικά ένα από τα γκλοπ που οι αστυνομικοί έχασαν, πάνω στη βιασύνη και το πάθος τους να χτυπήσουν – “ακινητοποιήσουν” τον άστεγο και κάπως αμήχανα προσπαθεί να τους σταματήσει. Η συγκεκριμένη γυναίκα κρατείται και αναμένεται να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι αστυνομικοί εν τέλει παρά το ότι έχουν ακινητοποιημένο τον άστεγο, τον θεωρούν απειλή μάλλον. Μάλιστα στο βίντεο ακούγεται αστυνομικός να φωνάζει κάτι σχετικά με το όπλο του ενώ – και παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν τέηζερ 2 τουλάχιστον φορές  (κάτι που καθιστά μάλλον ανίκανο τον οποιονδήποτε που υπόκειται σε αυτό, όχι απλά να χρησιμοποιήσει κάποιο όπλο ή άλλο αντικείμενο αλλά να κάνει το οτιδήποτε). Εν τέλει οι αστυνομικοί καταλήγουν να πυροβολήσουν τον άστεγο αρκετές φορές προκαλώντας τρόμο, οργή και αποστροφή σε όσους παρακολουθούν το περιστατικό, όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις τους.

Η ίδια η αστυνομία πάντως παραδέχεται σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της, όπως προβάλλονται στους LA Times , ότι το θύμα δεν οπλοφορούσε ενώ ούτε φαίνεται να μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι το όπλο που ο αστυνομικός απώλεσε (;) για κάποιες στιγμές περιήλθε στην κατοχή του άστεγου. Ο εκπρόσωπος κάνει λόγο για “αντιπαράθεση γύρω από το όπλο ενός εκ των αστυνομικών”.

Δείτε το βίντεο όπως κοινοποιήθηκε από τον ιστότοπο Revolution News :

 

 

LAPDkillers