«Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι» ο ιδιοκτήτης καφετέριας για Φύσσα

"Έντιμε" άνθρωπε κυρ-Παντελή

| 19/11/2015

Δυσαρέσκεια και έκπληξη προκάλεσαν στην Έδρα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, τα δεκάδες «δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω του μάρτυρα Δημοσθένη Δημητράκου, που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δούλευε στην καφετέρια “Κοράλλι”. 

Ο μάρτυρας, αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας, απαντούσε στις ερωτήσεις δικαστών και συνηγόρων είτε ότι δεν θυμάται είτε ότι δεν γνωρίζει, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία τού είπε: «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας. Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη».

Και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου όμως δεν άφησε ασχολιαστη την στάση του μάρτυρα λέγοντάς του: “Μα δεν θυμάστε τίποτε… συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε ότι δεν είχατε καν την περιέργεια…».

Ο Δημοσθένης Δημητράκος κατέθεσε πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του βρέθηκαν στην καφετέρια για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρι Σεν Ζερμέν και ότι λόγω της μετάδοσης το μαγαζί ήταν γεμάτο. Κατέθεσε, επίσης, πως εντός της καφετέριας ο ίδιος δεν είδε κανέναν διαπληκτισμό ή λογομαχία μεταξύ των θαμώνων. Μετά το τέλος του αγώνα, όπως είπε ο μάρτυρας, όταν βγήκε για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο, είδε την παρέα του μουσικού και τους ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ένας από την παρέα, κάνοντας ένα νεύμα προς την απέναντι πλευρά, του απάντησε: «οι φασίστες δεν μας αφήνουν να κυκλοφορο’υμε στη γειτονιά μας». Ο μάρτυρας είπε πως κοίταξε απέναντι και είδε τέσσερις φιγούρες και τον έπιασε κάτι σαν πανικός ότι θα «μπορούσε να γίνει τσαμπουκάς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

[hr]

“Έντιμε” άνθρωπε κυρ – Παντελή

[hr]

Δίπλα σου τ’ όνειρο, η ζωή και το φως
μα εσύ στο κουφάρι σου κλεισμένος εντός.

Ξέρεις πως δώσανε κυρ-Παντελή
άλλοι τα νιάτα τους και τη ζωή
να γίνει τ’ όνειρο φέτα ψωμί
να φας και ‘ συ κυρ-Παντελή;