Έρωτας με την Ελευθερία! Καινούργιο επίκαιρο τραγούδι του VoxPopuli!

| 25/07/2020

Huriya, ή αλλιώς Ελευθερία, είναι ο τίτλος του καινούργιου τραγουδιού του VoxPopuli. Μέτα την συμμετοχή του στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στις 15/7 ενάντια στο ρατσιστικό δηλητήριο των γνωστών-άγνωστων επιτροπών “κατοίκων” με αποτέλεσμα την σύλληψή του μαζί με τον σύντροφο του Αλέξανδρο Τιτκώβ και παρά τους περιοριστικούς όρους, κυκλοφορεί έναν διαφορετικό από αυτούς που γνωρίζαμε ύμνο στην ελευθερία.

Το τραγούδι κυκλοφορεί επίσης και στην πλατφόρμα του BandCamp και είναι διαθέσιμο για download με ελεύθερη συνεισφορά, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων αλλά και την οικονομική ενίσχυση της ομάδας νομικής βοήθειας.

Η Ελευθερία, προσωποποιείται σε μία μαχήτρια στα μέτωπα της Συρίας η οποία έρχεται αντιμέτωπη με όλες τις δυνάμεις του ανελεύθερου αυτού κόσμου. Βρίσκεται σε οδοφράγματα και σε ταράτσες προτάσσοντας την ισότητα απέναντι στις βόμβες και τα όπλα ιμπεριαλιστών, τζιχαντιστών και σκληρών δικτατόρων. Όταν καταφέρνει να σωθεί, έρχεται σαν πρόσφυγας κι έχει να αντιμετωπίσει  στους δρόμους της Αθήνας την αστυνομία, τα μαχαίρια των ναζιστών, το απύθμενο μίσος των κάθε λογής ρατσιστών. Κυνηγιέται βάναυσα σε πογκρόμ στην πλατεία Βικτωρίας, βρίσκει ελεύθερο χώρο στην περιοχή των Εξαρχείων προσπαθώντας να κρατηθεί δυνατή χωρίς να βρει εφήμερη λύση στα ναρκωτικά.

Η κολεκτίβα Radical Breaks, γνωστή ως τώρα για τις μαχητικές πολιτικά θέσεις της πάνω σε χορευτικούς ρυθμούς, στέλνει για άλλη μία φορά το μήνυμα πως ακόμα κι ζούμε την πιο δύσκολη κατάσταση δεν το βάζουμε κάτω και θα το παλεύουμε μέχρι τέλους, θα τραγουδάμε και θα χορεύουμε γι’ αυτό στα party χωρίς να τα ξεχνάμε όπως προσπαθεί να περάσει η γνωστή commercial party κουλτούρα.

Περισσότερες μουσικές δουλειές από τον VoxPopuli και το Radical Breaks θα βρείτε στους εξής συνδέσμους:

VoxPopuli

Facebook: http://bit.ly/fb_VoxPopuli

Instagram: http://bit.ly/insta_VoxPopuli

Spotify: https://spoti.fi/39s2ArP

Radical Breaks

YT: https://bit.ly/2Y1sRbd

Instagram: http://bit.ly/Radical_Breaks_insta

Facebook: http://bit.ly/Radical_Breaks_fb