Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Εφήμερος, που δεν τα παρατούσε…

| 13/06/2017

Σε ηλικία 42 χρόνων πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης του «ThePressProject» Κώστας Εφήμερος, ύστερα από ανακοπή καρδιάς.

Η σύντροφός του, Γρανέτα Καρατζά, με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, έγραψε: «Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ».

Ο Κώστας Εφήμερος-Παπαδόπουλος ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes, καθώς και μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.

Eίχε συμβάλει καθοριστικά στη συνέχιση του σήματος της ΕΡΤ όταν στις 11 Ιουνίου του 2013 η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» .

Ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος, ανήσυχος, κι αυτό του το αναγνώριζαν όσοι συμφωνούσαν αλλά και όσοι διαφωνούσαν με απόψεις ή στάσεις του.

Είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Αλλά όπως έγραψε εύστοχα και ο καθηγητής Γιώργος Πλειός, στην προσωπική του σελίδα, «Για τον Kώστα Εφήμερο. Το έμαθα σχεδόν αμέσως και ομολογώ ότι συγκλονίστηκα. Δεν είναι ώρα για αποτίμηση της δημοσιογραφικής και κοινωνικής του δράσης ή της προσωπικής μας σχέσης. Μια φράση μόνο: αν και ήξερε από χρόνια τα προβλήματα της υγείας του, αν και ήξερε ότι όπως πάει θα φύγει νέος (μου το είχε εκμυστηρευτεί άλλωστε), εντούτοις επέλεξε να μην τα παρατήσει για να ζήσει μια ήσυχη και πιο μακροχρόνια ζωή».