Αίμα αμάχων ρέει στο Ντονμπάς - «Βομβαρδίζονται μόνοι τους» λέει το Κίεβο

Φονική, καθεστωτική, κυνική παράσταση Ζελένσκι, με ΝΑΤΟϊκό ακροατήριο

| 20/02/2022

Τα πρώτα θύματα μεταξύ αμάχων ανακοίνωσε η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, μονάδες της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, επιτέθηκαν σε θέσεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής στην περιοχή του οικισμού Πιονιέρσκογιε, διασχίζοντας τον ποταμό Σέβερσκι Ντονιέτς. Ο «εχθρός υπέστη απώλειες και υποχώρησε», είπε ο εκπρόσωπος, ωστόσο άφησαν πίσω τους πέντε κατεστραμμένα σπίτια και θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Οι πληροφορίες για το θάνατο αμάχων επιβεβαιώθηκαν και από τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ του Λουγκάνσκ, Αντρέι Μόροτσκο, ο οποίος έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, με τα σωστικά συνεργεία να αναζητούν στα ερείπια πιθανόν και άλλους εγκλωβισμένους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΛΔ του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πάσετσνικ, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν όχι μόνο προκλήσεις στη γραμμή επαφής – όπως ονομάζεται η άτυπη οριοθέτηση στο Ντονμπάς, όπως προέκυψε από τις Συμφωνίες του Μινσκ για την ειρηνική διευθέτηση του εμφυλίου πολέμου – αλλά και να δημιουργήσουν προωθητικό ρήγμα για τις μονάφες του, βαθιά στο έδαφος της Δημοκρατίας.

 

Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Ντονμπάς στην Ρωσία

 

Γι’ αυτό κάλεσε τους άμαχους κατοίκους της Δημοκρατίας – πλην των ανδρών από 18 έως 55 ετών και του απαραίτητου προσωπικού – να φύγουν προς το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας το συντομότερο δυνατό, δίνοντας παράλληλα εντολή σε όλους τους κρατικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς της Δημοκρατίας να εξασφαλίσουν μια οργανωμένη εκκένωση του πληθυσμού.

Ανάλογη εντολή δόθηκε και από την ηγεσία της ΛΔ του Ντονιέτσκ. Ήδη, μέχρι και το πρωί της Κυριακής, πέρασαν τα σύνορα προς την Ρωσία και στις ειδικά διαμορωμένες προσφυγικές δομές, περισσότερα από 40.000 γυναικόπαιδα από το Ντονμπάς.

Να σημειωθεί, ότι στην Ρωσία έχει ξεδιπλωθεί ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης, με συνεχείς προσφορές από διάφορες περιοχές της χώρας, που δηλώνουν έτοιμες να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από το Ντονμπάς.

 

Συνεχόμενοι βομβαρδισμοί

 

Στο μεταξύ, οι βομβαρδισμοί εκ μέρους του ουκρανικού στρατού δεν έχουν σταματήσει στιγμή από τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν και ξεκίνησαν. Το Σάββατο, οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου παραβίασαν το την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, 49 φορές στην περιοχή ευθύνης της ΛΔ τοπυ Λουγκάνσκ, στις 18 Φεβρουαρίου – 31 φορές, στις 17 Φεβρουαρίου – 29 φορές.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, το Κίεβο χρησιμοποιεί βαρύ πυροβολικό, με πυροβόλα που είναι απαγορευμένα να βρίσκονται στην περιοχή, όπως ορίζουν οι Συυμφωνίες του Μινσκ, τις οποίες, στην πραγματικότητα, το Κίεβο, τόσο επί προεδρίας Ποροσένκο, όσο και τώρα επί Ζελένσκι, έχουν μετατρέψει στην πράξη σε κουρελόχαρτο.

 

Κυνική παράσταση Ζελένσκι στο Μόναχο

 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο Ζελένσκι ακολουθεί την ίδια προπαγανδιστική τακτική του προκατόχου του. Έτσι, μιλώντας το Σάββατο στην 58η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου δήλωσε ότι οι Λαϊκές Πολιτοφυλακές… αυτοβομβαρδίζονται στο Ντονμπάς, από το 2014.

«Δεν είναι η πρώτη φορά από τις αρχές του 2014 που αναπτύσσουν όπλα και οι ίδιοι πυροβολούν στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη. Πυροβολούν την περιοχή που ελέγχουν», είπε ο Ζελένσκι, εγκαλώντας, μάλιστα, τις Λαϊκές Πολιτοφυλακές… για «κυνισμό».

Σύμφωνα με το καθεστώς του Κιέβου λοιπόν, οι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 13.000 άμαχοι νεκροί στο Ντονμπάς, από την έναρξη του εμφυλίου την Άνοιξη του 2014, «αυτοκτόνησαν» για να προβοκάρουν τις φιλειρηνικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και τα έμπλεα ανθρωπισμού φασιστοτάγματα που τις συνεπικουρούν, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν καταγγελθεί επισήμως και από δυτικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για εγκλήματα πολέμου στο Ντονμπάς.

***

Διαβάστε ακόμη:

 

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.