Αγγελάκας-Ιερά Σύνοδος: «Και να με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ»

Παρέμβαση για τις αλλαγές στην ύλη των θρησκευτικών

| 29/06/2017

Ο τραγουδοποιός Γιάννης Αγγελάκας τοποθετείται εκ νέου, αυτή την φορά με αφορμή την σκοταδιστική παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου στην ύλη του μαθήματος του θρησκευτικών, από την οποία κόπηκαν στίχοι του Νικόλα Άσιμου, του Διονύση Σαββόπουλου αλλά και κάποιες γελοιογραφίες και αναφορές που κρίθηκαν «αντιθρησκευτικές».

Με ένα σύντομο κείμενο στο TVXS.gr ο δημιουργός Γιάννης Αγγελάκας μιλάει για την “ταλαίπωρη μεταρρύθμιση στην Παιδεία”   και τις εξωφρενικές απαιτήσεις της Συνόδου.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Πέρι της ταλαίπωρης μεταρρύθμιση στην Παιδεία».

«Πριν από δύο μέρες παρακολούθησα λίγο καθυστερημένα από το διαδίκτυο μία απόκοσμη σουρεαλιστική εφιαλτική και θαρρείς θαμένη κάτω από τόνους ψυχοφάρμακα τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάννας απ’ όπου και ενημερώθηκα ότι και το τραγούδι μας ‘Γιορτή” συμπεριλαμβάνεται στα τραγούδια-στίχους κάποιου βιβλίου θρησκευτικών που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Σήμερα διάβασα πως η Συννεφούλα” του Διονύση Σαβόπουλου,ο “Μπαγάσας” του Άσιμου,κάποιες σοφές γελοιογραφείες,διηγήματα κ.α είχαν συμπεριληφθεί και αυτά στο εν λόγω βιβλίο και παρ’ολα αυτά κατόπιν επιθυμίας, άρα διαταγής, της Εκκλησίας κόπηκαν από την διδακτέα ύλη.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο».

Η Γιορτή…

Με πληροφορίες από το tvxs.gr