ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ 02.03.23

| 02/03/2023

Τα κινήματα δεν γίνονται μόνο για να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα που αφορούν στον κλάδο που παλεύει μέσα από αυτά. Ίσως τα αιτήματα να λειτουργούν ως τη βασική αιτία που ξεκινάει κάτι. Το κίνημα, ωστόσο, εμπεριέχει μέσα του και καλλιεργεί, όσο περνούν οι μέρες που ζυμώνεται και θεριεύει, την αλληλεγγύη, το δίκιο, τη συνειδητοποίηση της ταξικής θέσης, τη συνειδητοποίηση ότι αν δεν αλλάξει και κάτι παραδίπλα, κάτι πιο συνολικά, μάλλον δεν θα πάμε και πολύ μακριά… Οι καλλιτέχνες, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν ξεδιπλώσει εδώ και δυόμιση μήνες ένα από τα πιο ελπιδοφόρα -από πολλές πλευρές- κινήματα των τελευταίων χρόνων, αλλάζουν τον χαρακτήρα της προγραμματισμένης κινητοποίησής τους και ενώνουν τη φωνή τους με την οργή του κόσμου που θα κατέβει δεύτερη μέρα να διαδηλώσει ενάντια στις δολοφονίες που έγιναν στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση του συντονισμού των καλλιτεχνικού κινήματος που συνεχίζει να δίνει τη μάχη του μέσα από κατειλημμένα θέατρα και σχολές, μέσα από τα σωματεία του, σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις σπουδαστών/σπουδαστριών:

Σήμερα στις 18:00 στο Σύνταγμα συμμετέχουμε στην προγραμματισμένη πορεία για την αξία της ανθρώπινης ζωής πάνω από τα κέρδη

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

Μετά τη σημερινή τραγωδία μάς είναι απολύτως αντιληπτό πως η προγραμματισμένη αυριανή διαδήλωση αλλάζει περιεχόμενο. Το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στον βωμό του κέρδους.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός σήμερα επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα επαινούσε δημοσίως την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική… Και η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023.

Για τους λόγους που παραθέσαμε ενισχύουμε το ήδη υπάρχον κάλεσμα στις αυριανές διαδηλώσεις, και καλούμε όλον τον κόσμο να τις πλαισιώσει, παρόλο που δεν θα έχουν να κάνουν αμιγώς με τα ζητήματα του πολιτισμού, αλλά με την εξαθλίωση των ζωών μας εν γένει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας να συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους ανθρώπους που αγνοούνται, και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Όλοι στους δρόμους.

Σε σας που μας ακούτε.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΠΕΜΠΤΗ 02/03 στις 18.00

ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΜΑΡΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Συντονισμός Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού / Κατάληψη Ρεξ

Σώμα Συντονισμού Σπουδαστών Δραματικών Σχολών / Κατάληψη Τσίλλερ

Συντονιστικό της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου

Κατάληψης Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Σύλλογος Σπουδαστών / Κατάληψη Κ.Σ.Ο.Τ.

Κατάληψη Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ

Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ

Κατάληψη Ολύμπια-Συντονισμός εργαζομένων και

σπουδαστών/τριών στο χώρο του χορο

Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου

Κατάληψη Θεάτρου Τσίλλερ

Κατάληψη Ολύμπια: Συντονισμός Εργαζομένων και Σπουδαστών στο Χώρο του Χορού

Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

Σύλλογος Σπουδαστών/τριών ΚΣΟΤ

Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ

Σπουδάστριες/Σπουδαστές Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ