Αλληλεγγύη από τους μουσικούς τής Αθήνας στους μουσικούς τής Γάζας

Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Κύτταρο

| 26/03/2024

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου η πρωτοβουλία “Αλληλεγγύη από τους μουσικούς της Αθήνας στους μουσικούς της Γάζας” διοργανώνει συναυλία στο ΚΥΤΤΑΡΟ με στόχο το χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί να δοθεί στο A shelter for Gaza’s artists, ένα crowdfunding των οργανισμών Al Kamandjâti, Edward Said National Conservatory of Music, Delia Arts Foundation και Jafra Productions.

Στη συναυλία προσκλήθηκαν και θα συμμετέχουν:

 (αλφαβητικά)

Λιάκος Εισβολέας
Ματούλα Ζαμάνη
Καλογεράκη bros
Ναταλία Λαμπαδάκη
Πέτρος Μάλαμας
Δημήτρης Μητσοτάκης
Δημήτρης Μυστακίδης
Ορέστης Ντάντος
Γιάννης Παπαγεωργίου
Μαρία Παπαγεωργίου
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Κατερίνα Πολέμη
Βασίλης Προδρόμου
Φώτης Σιώτας
Θέμος Σκανδάμης
Νεφέλη Φασούλη
Μάρθα Φριντζήλα

Καθώς οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εναντίον τού λαού τής Γάζας με σκοπό την πλήρη εξάλειψη κάθε παλαιστινιακού στοιχείου, όλες οι κοινωνικές ομάδες στην μαρτυρική αυτή περιοχή έχουν χάσει αθώες ανθρώπινες ζωές, ολόκληρο το βιός τους και τα σπίτια τους.
Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, στην Αθήνα έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης από ενεργούς μουσικούς οι οποίοι μέσω της τέχνης τους επιστρατεύονται για να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των Παλαιστινίων συνάδελφών τους και των οικογενειών τους στην Γάζα.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές αναζητούν και κλείνουν χώρους τέχνης, θέατρα και μουσικές σκηνές με σκοπό την συλλογή χρημάτων μέσω μουσικών παραστάσεων κάθε είδους μουσικής. Στις εκδηλώσεις αυτές, πέρα από μουσική, υπάρχουν χαιρετισμοί και ολιγόλεπτες ομιλίες από ανθρώπους που έχουν συμπαρασταθεί έμπρακτα πολλά χρόνια στον λαό της Παλαιστίνης και είναι βαθιά γνώστες του εβδομηνταπεντάχρονου μαρτυρίου του. Ήδη οι πρώτες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία κι ένα σημαντικό ποσό έχει φτάσει στα χέρια των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.
Η αποστολή των χρημάτων της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται μέσω ασφαλούς οδού καθότι υπάρχει άμεση επαφή με τους υπευθύνους που ξεκίνησαν το Fundraiser project “Α SHELTER FOR GAZA ARTISTS” αλλά και τους Παλαιστίνιους της Γάζας που είναι τελικοί αποδέκτες της ενίσχυσης και συντονίζουν την διαχείριση των χρημάτων και τις σχετικές ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για την στέγαση των μουσικών με τις οικογένειές τους και κάλυψη των πρώτων αναγκών, σε πρώτη φάση.
Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις από τους ίδιους τους μουσικούς καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα ψυχικά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ  για να ενημερώνεστε για τις δράσεις

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το “Α SHELTER FOR GAZA ARTISTS” προς χάριν του οποίου γίνεται η εκστρατεία αλληλεγγύης από τους μουσικούς της Αθήνας, παρακαλώ δείτε εδώ:
https://www.gofundme.com/f/srmap-a-shelter-for-gazas-artists

INFO:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

“From the river to the sea”
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

ΚΥΤΤΑΡΟ
Ηπείρου 48 & Αχαρνών
www.kyttarolive.gr

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 20.30
ΕΝΑΡΞΗ: 21.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: MORE.COM