"Αλωνίζουν" τα φασιστο-τάγματα

Επιτέθηκαν σε εθελόντριες σε προσφυγικές δομές στην Λέσβο

| 21/09/2016

Σε έξαρση βρίσκεται η νέα «φάση» επιχείρησης εκφοβισμού και τρομοκράτησης των τοπικών κοινωνιών που έρχονται σε αμεσότερη επαφή με το προσφυγικό δράμα, από τα δολοφονικά «τάγματα εφόδου» των «χρυσαυγιτών» φασιστών.

Μετά το φασιστο – «τσίρκο» στην Χίο, σειρά είχε προχθές η Μόρια στην Λέσβο, όπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι «χρυσαυγίτες» επιτέθηκαν εναντίον ομάδας νεαρών γυναικών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ομάδα των μελών της «Χρυσής Αυγής» «είναι γνωστή στην κοινωνία της Μυτιλήνης από παλιότερη δραστηριότητα τους, χαρακτηριστική είναι μάλιστα φωτογραφία τους πριν τρία χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2013 ως «τάγμα εφόδου» σε παρέμβαση τους στην περιοχή της Θερμής».

Μια από τις νεαρές γυναίκες που δέχθηκε την επίθεση των Χρυσαυγιτών, γνωστή εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα ίδια άτομα γνωστά μέλη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» επιτέθηκαν φραστικά και στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ σε όλη τη διάρκεια της προχθεσινής πορείας «κατοίκων» της Μόριας ακούγονταν συνθήματα εναντίον των προσφύγων.

Η ίδια φασιστο-ομάδα «πρωταγωνίστησε» και στα επεισόδια το απόγευμα της Κυριακής, ενώ συμμετείχε και σε μπλόκα(!) που στήθηκαν στους δρόμους γύρω από το χωριό Μόρια για να αποκλείσουν το πέρασμα μεταναστών και προσφύγων που έφευγαν από το καιόμενο χοτ- σποτ προς την πόλη της Μυτιλήνης!

Τόσο η δράση των φασιστών, όσο και η κλιμακούμενη απελπισία των προσφύγων που βρίσκονται φυλακισμένοι ουσιαστικά στην χώρα υπογραμμίζει τον απάνθρωπο χαρακτήρα της «περίφημης» συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό – την οποία εξακολουθεί να «λιβανίζει» η ελληνική κυβέρνηση – αλλά και την ανάγκη να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί το κίνημα αλληλεγγύης και αντιφασιστικής πάλης.