Αναιρέσεις: «Ο πόλεμος στη γει­τονιά μας»

Εκδήλωση σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης

| 03/06/2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική προσέλευση πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2017» στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας, την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, το Σάββατο 3 Ιουνίου διοργανώνεται εκδήλωση με τίτλο «Ο πόλεμος στη γει­τονιά μας. Για μια αντιπολεμική διεθνι­στική απάντηση». Μέσα σε αυτή τη συγκλο­νιστική εποχή το τέρας του πολέμου βρυχάται. Οι σημα­ντικές γεωπολιτικές εξελίξεις, η ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού σε βάρος των λαών και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, η συνέχιση των πολεμικών αναμετρήσεων στην ευρύτε­ρη περιοχή και ο ορατός κίνδυνος κλι­μάκωσης υπογραμμίζει την ανάγκη να ενταθεί η αντιπολεμική πάλη και η ανάληψη πρωτοβου­λιών για την αλληλεγγύη των λαών της περιοχής ενάντια στην πο­λεμική απειλή, τις επεμβάσεις και τα σχέ­δια των αστικών τάξεων.

Στην εκδήλωση αυτή, θα «φιλοξενούνταν» δύο δι­εθνείς αγωνιστές, ο Λεβέντ Τουζέλ, μέ­λος της Κεντρικής επιτροπής του EMEP (Κόμμα Εργασίας) και πρώην βουλευτής στην Τουρκία και ο Μοχάμεντ Κατίμπ στέλεχος της Παλαιστινιακής Νεολαίας, υπεύθυνος του δικτύου υπεράσπισης για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμέ­νων Samidoun στην Ελλάδα από το Λα­ϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).  Ωστόσο, χτες στο αεροδρόμιο  της Κωνσταντινούπολης απαγορεύτηκε από το καθεστώς του Ερντογάν να ταξιδέψει για την Ελλάδα Στον έλεγχο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης οι αρχές ασφαλείας του ανακοίνωσαν ότι απαγορεύεται η έξοδός του από την Τουρκία και του κατάσχεσαν το διαβατήριό του. Στις ερωτήσεις του, οι ίδιοι του απάντησαν ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνησή του λόγω του Νόμου Εσωτερικής Ασφάλειας που ισχύει για να εφαρμοστεί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που παρατείνεται εδώ και μήνες (με αφορμή το περσινό πραξικόπημα). Γίνεται προσπάθεια ώστε να συμμετάσχει άλλος εκπρόσωπος του EMEP από την Ελλάδα ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Λεβέντ Τουζέλ θα παιχτεί στην εκδήλωση. Επιπλέον, τη συζή­τηση θα πλαισιώσουν ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος της ΠΕ του Νέου Αριστερού Ρεύματος και ο Νίκος Χα­ραλαμπόπουλος εκ μέρους της Αντιπο­λεμικής Διεθνιστικής Κίνησης.

18813335_1058437684257498_4076232004969659889_n

Info:

Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός

3/6, 19.30

Περισσότερα εδώ