ΑΝΑΦΟΡΑ. Ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος...

Από την θεατρική ομάδα Roswitha, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

| 31/01/2015

 

AFISSA_ANAFORA_N_KOSMOS_WEBΈνας πίθηκος παρουσιάζει στους θεατές  την πορεία της μετάλλαξής του σε άνθρωπο. Ξεκινά την αφήγησή του από τη στιγμή που ελεύθερος στη ζούγκλα,  πυροβολείται και φυλακίζεται από μια εταιρεία εμπορίου άγριων ζώων. Αιχμάλωτος στο κλουβί του πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει: «Εάν γίνω ένας απ’ αυτούς, θα βγω απ’ το κλουβί»! σκέφτεται. Και γίνεται ένας από εμάς… Μαθαίνει να μιλάει, γίνεται ηθοποιός και κάθε βράδυ παρουσιάζει μπροστά μας την παράσταση της ίδιας του της ζωής.

Μια ειρωνική αλληγορία για την εξέλιξη του πολιτισμού μας, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας το διαφορετικό, την μανία μας να εξομοιώνουμε και να εξομοιωνόμαστε. Στον δυτικό μας πολιτισμό τι έχουμε τελικά κερδίσει; Στο όνομα της ασφάλειας πόση από την ελευθερία μας έχουμε εκχωρήσει; Και ποιος είναι ο διαφορετικός, ο άλλος;

Η θεατρική ομάδα Roswitha μετά την παράσταση «Μία Εκδοχή», που παρουσιάστηκε αρχικά στο Συνεργείο και έπειτα στο Θέατρο Φούρνος, στον Ε.Κ.Χ. Νosotros και στο Βερολίνο στα πλαίσια του φεστιβάλ “Krisen Fest”, παρουσιάζει τον μονόλογο «Αναφορά-ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος»,  βασισμένο στο διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία».

Trailer παράστασης:

INFO:

Θέατρο του Νέου Κόσμου 

ΘΕΑΤΡΟΝΕΟΥΚΟΣΜΟΥ

Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.00

Διάρκεια 60’

Τηλέφωνο κρατήσεων:  210 9212900

Θεατρική ομάδα Roswitha

Σκηνοθεσία : Δανάη Σπηλιώτη

Παίζει: Θοδωρής Σκυφτούλης

Μετάφραση πρωτότυπου κειμένου: Δανάη Σπηλιώτη

Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος

Σκηνικά- Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Φωτογραφίες, trailer παράστασης: Νύσος Βασιλόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Roswitha