«Ανθρωποφύλακες τότε και σήμερα: Φυλακές ανθρώπων, κοινωνιών και δικαιωμάτων»,

Συζήτηση, με αφορμή την παράσταση στο θέατρο Βαφείο, με τη συμμετοχή του Περικλή Κοροβέση

| 25/05/2015

Με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Ανθρωποφύλακες» από το ομώνυμο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Ανθρωποφύλακες τότε και σήμερα: Φυλακές ανθρώπων, κοινωνιών και δικαιωμάτων».

Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ώρα 8:00 μμ ξεκινάει η παράσταση και στις 9.15 μμ που τελειώνει θα ξεκινήσει μια συζήτηση στο όμορφο φουαγιέ του θεάτρου με τους: Περικλή Κοροβέση (συγγραφέα), Μάρω Τριανταφύλλου (συγγραφέα), Μάνια Παπαδημητρίου (ηθοποιό), Δέσποινα Κουτσούμπα (περιφερειακή σύμβουλο Αττικής) και τους συντελεστές της παράστασης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πόλυ Κρημνιώτη (δημοσιογράφος).

Οι «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» του Περικλή Κοροβέση είναι η πολιτική μαρτυρία του ίδιου του συγγραφέα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αναφέρεται στις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος από τη χούντα των συνταγματαρχών.
Το έργο ανέβηκε φέτος για πρώτη φορά στο θέατρο, ως μια αναφορά στη μνήμη που συνδέει τα κοινά σημεία του χθες με το σήμερα, μέσα από τη λειτουργία ενός συστήματος εκφοβισμού, ελέγχου και εξαναγκασμού των ατόμων και των μαζών, αλλά και την αντίσταση σ’ ένα τέτοιο σύστημα.
——————————————
Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Πρόγραμμα
8:00 – 9:15 μμ: θεατρική παράσταση ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ
9:15 – 10:15 μμ: Ομιλίες – Συζήτηση
και κρασί στο φουαγιέ του θεάτρου

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ: 210-3425.637.