Αντιγόνη του Σοφοκλή

Συνεχίζεται η περιοδεία: Βεάκειο 28.06, Κηποθέατρο Παπάγου 30.06

| 26/06/2018

Από το Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου ξεκίνησε την Παρασκευή 22/6 την πορεία της η «Αντιγόνη», η τραγωδία του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Το θερμό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα θαυμασμού τη στιγμή της υπόκλισης ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση και το «καύσιμο» για το ταξίδι που θα συνεχιστεί με στάσεις σε όλη την Ελλάδα.  Την Πέμπτη 28/6 η παράσταση θα παιχτεί στο ΒΕΑΚΕΙΟ θέατρο, στις 21:15, ενώ το Σάββατο 30/6 θα πραγματοποιηθεί η παράσταση που ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών στις 23/6 στο Δημορικό Κηποθέατρο του Παπάγου. Να σημειώσουμε ότι δεν απαιτείται η έκδοση νέων εισιτηρίων για όσους/όσες τα είχαν προμηθευτεί. Ώρα έναρξης: 21:00.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε η Αθηνά Μαξίμου στο Περιοδικό και τον Αλέξανδρο Στεργιόπουλο.

Στην «Αντιγόνη» τους, οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του Χορού (Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρίς Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη, η οποία ανέλαβε και τη μουσική διδασκαλία). Τα μέλη του αναλαμβάνουν ρόλο αφηγητή και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους.

INFO

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας 

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης-Μανώλης Δούνιας 

Διασκευή: Μανώλης Δούνιας 

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης 

Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Νάθενα 

Κίνηση: Αγγελική Στελάτου 

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος 

Μουσική διδασκαλία-ακορντεόν: Αννα Λάκη 

Βοηθός σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης 

Βοηθός σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου 

Βοηθός ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη 

Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου 

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Ερμηνεύουν

Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης

Χορός

Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κοκκίνου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Αννα Λάκη

Προπώληση εισιτηρίων, καθώς και όλες οι στάσεις της περιοδείας στο: www.viva.gr