Αντιρατσιστικό Παιδικό Φεστιβάλ: «'Ολα τα παιδιά του κόσμου»!

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, Παιδική Χαρά Πεδίου Αρεως, από τις 12 το μεσημέρι

| 06/10/2016

«Ονειρευόμαστε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που θα χωράει μέσα του όλους τους διαφορετικούς κόσμους, έναν τόπο που θα ζουν μαζί ευτυχισμένοι άνθρωποι από όλους τους τόπους»!

Αυτό είναι το μήνυμα του 1ου Αντιρατσιστικού Παιδικού Φεστιβάλ που προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο, 8 Οκτωβρίουαπό τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ στην παιδική χαρά, στο πάρκο του Πεδίου Αρεως.

«Στην εκδήλωση θα είναι καλεσμένα όλα τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους που ζούν μαζί μας στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής Βικτώριας- Εξαρχείων(City Plaza, Νοταρά 26, 5o Σχολείο, Όνειρο, Κάνιγγος 22, Νοsotros). Ο αντιφασιστικός αγώνας απλώνει το κάλεσμα του σε εσάς, τα παιδιά και τους γονείς που θέλουν να δουν τα χαμόγελα όλων των παιδιών να στέλνουν ένα μήνυμα ελευθερίας και αξιοπρέπειας σε αυτή την κοινωνία. Σε αυτή την γιορτή είναι καλεσμένα ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!» λένε οι διοργανωτές και αυτοσυστήνονται:

«Μεγάλο μέρος των μελών της ομάδας μας από την δεκαετία του ’80 έως σήμερα, υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλ. Βικτωρίας και του Αγ. Παντελεήμονα, περιοχές που αποτέλεσαν και την βάση δημιουργίας της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο, παιδιά που μεγάλωσαν και αποφοίτησαν στα τοπικά σχολεία της περιοχής, έζησαν το πάρκο του Πεδίου Άρεως από πολύ μικρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του’80 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, στους τοπικούς αγώνες κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, ενάντια στα εμπορικά και μαφιόζικα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, για ένα Πεδίο του Άρεως προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες και όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, ανοιχτό 24 ώρες, όμορφο και λειτουργικό όπως το ονειρευόμαστε όλοι οι Αθηναίοι και πολύ περισσότερο οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής.

»Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμοιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία “Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού” και με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την δημιουργική έκφραση της διαφορετικότητας.

»Η δράση της συλλογικότητας οργανώνεται μέσα από την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης (Τ.Α.Ζ.), τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη.

»Από το 1990 έως σήμερα το Κενό Δίκτυο προσφέρει αδιάκοπα στον Δημόσιο Χώρο το έργο του για την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνοντας μουσικά φεστιβάλ, διαλέξεις ακτιβιστών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, multi media βραδιές ποίησης, εικαστικές εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις βιβλίων, ενημερωτικές καμπάνιες, διαδηλώσεις, δράσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις.

»Όπως όλοι οι ακτιβιστές της ομάδας Κενό Δίκτυο, έτσι και όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στην διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων μας αφιλοκερδώς.

»Τα έξοδα των εκδηλώσεων καλύπτονται από το bar το οποίο θα περιλαμβάνει χυμούς, αναψυκτικά, γλυκά και κολατσιό για τα παιδιά, μπύρες και κρασί για τους μεγάλους. Δεν υπάρχουν αμοιβές για κανέναν από όσους συμμετέχουν στην διοργάνωση, παρά μόνο για την εταιρία που αναλαμβάνει την επαγγελματική ηχητική και φωτιστική κάλυψη και τις εξέδρες (stage)».

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις Παιδικού Θεάτρου, Διήγηση Παραμυθιών, Χορο-Κίνηση, Κουκλοθέατρο, Ταχυδακτυλουργούς, Ζογκλέρς, την δράση «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν το Σύμπαν» με την συνδρομή ζωγράφων, την δράση «Τα Παιδιά φυτεύουν ένα Μεγάλο Δέντρο» με την συνδρομή Γεωπόνων, και θα καταλήγει με ένα μεγάλο παιδικό πάρτυ με Κλόουν και παιδικά τραγούδια από όλο τον κόσμο που θα κάνει όλα τα παιδιά μια μεγάλη, ευτυχισμένη και αγαπημένη παρέα.

Οι συντελεστές, οργανωτές του προγράμματος, οι καλλιτέχνες και επιστήμονες που θα πλαισιώσουν τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις θα προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς και είναι επιλεγμένοι ανάμεσα στους καλύτερους από τον αντιρατσιστικό χώρο του παιδικού θεάτρου και της εκπαίδευσης.

info

Τοποθεσία: Πάρκο Πεδίο του Άρεως – Παιδική Χαρά (είσοδος από οδό Αλεξάνδρας – άγαλμα της Αθηνάς – ακουλουθήστε τις σημάνσεις)

Ημερομηνία: Σάββατο 8/10/2016 από τις 12 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εργαστηρίων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα

Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]: http://voidnetwork.gr/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την εκδήλωση: http://voidnetwork.gr/2016/09/23/ολα-τα-παιδια-του-κοσμου-αντιρατσιστι/