Απώλεσε ο Κύριος την Αρχή της Δεδηλωμένης!

Ακόμη και ο …Θεός μπορεί να ηττηθεί σε αυτή την Βουλή! Όχι όμως και η Εκκλησία της Ελλάδος…

| 05/02/2015

Αν μη τι άλλο ο …θεσμός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, απέδειξε περίτρανα πως είναι υπεράνω όλων. Ορατών τε πάντων και Αοράτων!

Διότι στην νεώτερη πολιτική ιστορία,  διάφοροι έχουν χάσει κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Μεταξύ αυτών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πολλοί άλλοι. Όμως αποκλειστικά στην συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2015 -με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των νέων βουλευτών- , κατέστη δυνατόν να απολέσει την περίφημη Αρχή της Δεδηλωμένης (την εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας της Βουλής), «ο …Θεός ο ίδιος»!

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση (κι ύστερα από το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την διεξαγωγή ορκωμοσίας με πολιτικό όρκο) η  … «Αγία και Ομοούσια Τριάδα» δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών! Οι περισσότεροι από τους 148 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 14 (πλην Λ.Κανέλλη) από τους 15 βουλευτές του ΚΚΕ, σύν κάποιοι από το Ποτάμι, επέλεξαν την πολιτική ορκωμοσία. Οι υπόλοιποι «ψήφισαν» …Jesus και μια ψήφο έλαβε ο Μωάμεθ (από τον μουσουλμάνο βουλευτή της πλειοψηφίας Χουσεΐν Ζεϊμπέκ) !

Το παράδοξο πάντως στην όλη υπόθεση είναι πώς παρότι «ηττήθηκε» κοινοβουλευτικά ο …Θεός, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για την Εκκλησία της Ελλάδας.

 Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και επιθυμεί κάθε δυνατό σύμμαχο. Επίσης οι ΑΝΕΛ αποτελούν συστατικό μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας  με δεδομένα τα …τρενάκια και τις κόκκινες γραμμές τους. Διαφαίνεται λοιπόν πώς θα συμβούν τα εξής:

Πρώτο: Δεν θα τεθεί ζήτημα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας για πολύ – πολύ καιρό. Αντε να συζητηθούν (με μακρές διαβουλεύσεις) κάποια «θέματα εξορθολογισμού).

Δεύτερο: Η υπόθεση της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν θα περιλαμβάνει «αιφνιδιασμούς» από την πλευρά της νέας κυβέρνησης. Με ότι κι αν αυτό σημαίνει. Ίσως κάτι σχετικό με την … «Δευτέρα Παρουσία».

Τρίτο (και σημαντικότερο): Δεν θα μπει κανένας φραγμός στην επιχειρηματική δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπως ξεκαθάρισε η νέα κυβέρνηση στόχος της είναι η προσέλκυση νέων και ξένων επενδύσεων. Δεν θα …χαλάσουμε τις υφιστάμενες και εγχώριες.

Όσο για κάποια άλλα ζητηματάκια, όπως για παράδειγμα την αλλαγή της νομοθεσίας περί του συμφώνου συμβίωσης ή τα θέματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, που κάνουν τον Μητροπολίτη Ανθιμο βγάζει καπνούς από τα αυτιά, «δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Τελικά υπάρχει «Θείο Σχέδιο» ή δεν υπάρχει;