Ας δώσουμε το χέρι μας στα αδεσποτάκια

Σε Μοναστηράκι, Εξάρχεια. Ηλιούπολη αυτό το Σαββατοκύριακο βοηθάμε αυτούς που βηθάνε

| 16/12/2017

Ένα Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα και πολλές φιλοζωικές οργανώσεις και ενώσεις για τα ζώα διοργανώνουν παζάρια προκειμένου να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα για να μπορέσουν ν’ ανταπαξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες φροντίδας και προστασίας πλασμάτων που ορισμένα δίποδα που λέγονται άνθρωποι εγκαταλείπουν, παραμελούν, περιφρονούν ή ακόμη και κακοποιούν και βασανίζουν.  Γνωστό σε όλους είναι ότι η μεγαλύτερη δουλειά ως προς την φροντίδα των μικρών αδέσποτων φίλων μας έχει πέσει στην πλάτη εθελοντών που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν, όσο μπορούν με ό,τι έχουν καθώς οι περικοπές και η λιτότητα έχει σχεδόν διαλύσει τα ελάχιστα που υπήρχαν σε επίπεδο κυρίως Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς την προστασία των ζώων.

Ολοένα πιο φανερό επίσης είναι ότι τα ζώα είναι οι πρώτοι αποδέκτες της βαρβαρότητας και της σκληρότητας όχι μόνο ορισμένων διασαλεμένων αλλά ενός αυξανόμενου αριθμού … ας πούμε ατόμων για να παραμείνουμε στο επίπεδο της κοσμιότητας, καθώς αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο μιας ολοένα πιο απάνθρωπης καθημερινότητας. Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία έχει βελτιωθεί και πλέον όσοι κακοποιούν ή παραμελούν ζώα είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τους διώξει,  και παρά το ότι η ευαισθητοποίηση έχει όντως ενεργοποιηθεί και πολύς κόσμος είναι ενεργός και πρόθυμος να τιμωρήσει τα δίποδα κτήνη, οι όλες αυτές διαδικασίες, με εξαιρέσεις, «σέρνονται». Η αστυνομία συνήθως δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε,  τα ζητήματα αυτά παραμελούνται, οι ίδιοι τα υποτιμούμε και τελικά φτάνουμε στις ανείπωτες σκηνές φρίκης εκτελέσεων ζώων με επώδυνο τρόπο (κρέμασμα, πυροβολισμοί, ακρωτηριασμοί, κλπ) που μας παγώνουν το αίμα. Το γεγονός ότι όλες οι πρόσφατες έρευνες έχουν πλέον αποδείξει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και στην κακοποίηση παιδιών και γυναικών είναι απλώς η επιβεβαίωση του προφανούς: όποιος χαίρεται να πληγώνει και να κακοποιεί τον αδύναμο, θα το κάνει όποιος και αν είναι ο αδύναμος…

Εκτός, λοιπόν, από όσα ο καθένας κάνει ήδη, ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι συμμετέχοντας στα παζάρια των ζωοφιλικών, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό έστω κάποια χρήματα που είναι πολύτιμα στην προσπάθειά τους για μια ασφαλή ζωούλα και για τους τετράποδους φίλους. Και σε αυτό ο δρόμος είναι η στήριξη και η αλληλεγγύη.  Στον πλανήτη αυτό χωράμε όλα τα πλάσματα να ζήσουμε και μάλιστα με αξιοπρέπεια όταν σταματήσει μέτρο της ευτυχίας, της επιτυχίας, της ηρεμίας, της υγείας, της παιδείας, των ίδιων των ωρών της ζωής μας να είναι το χρήμα και το κέρδος, και μάλιστα των λίγων.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια πολύπαθη για τα ζώα περιοχή: τον Ασπρόπυργο.

Εκεί η Οργάνωση τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψει τις βασικές ανάγκες δεκάδων ζώων που εγκαταλείπονται καθημερινά και περιφέρονται σε άθλια κατάσταση.

Φωτογραφία του χρήστη ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.

Από χθες Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου μέχρι και αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί Φιλοζωικό Xmas Bazaar στο Project Space, στον εκθεσιακό χώρο του six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, 105 51, Αθήνα, Μοναστηράκι).

Ώρες λειτουργίας: – Παρασκευή 18:00 – 23:00   – Σάββατο και Κυριακή 11:00 – 23:00

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές οι γιορτές των Χριστουγέννων συντροφιά με “Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” έχουν γίνει πλέον θεσμός.  «Για μια ακόμα χρονιά, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και να ανταλλάξουμε ευχές αγάπης, χαράς και αλληλεγγύης.  Γιατί ως γνωστόν, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…..!!

Χορηγοί Επικοινωνίας του μπαζάρ είναι: RISE, popaganda, LUBEN, OneMan, PopCode, avopolis, ελculture
Περισσότερες πληροφορίες: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

Σχετικά κοντά στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Εξαρχείων η φιλοζωική ομάδα “Αδέσποτα Εξάρχεια” διοργανώνει το δεύτερο παζάρι της και μας δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούμε διάφορα δώρα και αντικείμενα, με τα έσοδα να προορίζονται για καλό σκοπό. Το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ έρχεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Εξαρχείων, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Η Φιλοζωική Ομάδα Αδέσποτα Εξάρχεια, με τη στήριξη της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, διοργανώνει μπαζάρ για να μπορέσουμε όλοι να συνδράμουμε την προσπάθεια τους να βοηθήσουν τα αδέσποτα και τα κακοποιημένα ζώα της περιοχής των Εξαρχείων. Όλα τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη στείρωση, περίθαλψη και σίτιση των μικρών αδέσποτων φίλων μας, γατιών και σκυλιών των Εξαρχείων.

Φωτογραφία του Κωνσταντίνος Αρμάος.

Από το κάλεσμα
“Ραντεβού στην πλατεία για να δείξουμε ότι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των αδέσποτων φίλων μας λίγο καλύτερη! Όλα τα έσοδα από το bazaar θα χρησιμοποιηθούν για τη περίθαλψη, στείρωση και σίτιση των αδέσποτων ζώων της γειτονιάς μας”. Μάθετε περισσότερα για την ομάδα Αδέσποτα Εξάρχεια στην σχετική δημοσίευση του inExarchia εδώ & για ενημερώσεις στο fb group της ομάδας: Αδέσποτα Εξάρχεια.

Παζάρι, τέλος, σήμερα και αύριο διοργανώνει και η Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης,  σωματείο με έντονη δράση και διαρκή άοκνη παρέμβαση όπου είναι ανθρωπίνως δυνατό, στο οποίο όποιος έχει πάρει την απόφαση να μάθει και να γίνει καλύτερος με τη βοήθεια ενός τετράποδου φίλου,  μπορεί να τον εντοπίσει ανάμεσα στα δεκάδες ζωάκια που φιλοξενούνται από την Ένωση έχοντας σωθεί από πραγματικό εφιάλτη.

16 και 17 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στο 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Ηλιούπολης, Γρ. Αυξεντίου 2 Ηλιούπολη Αττικής, μας περιμένουν να γνωριστούμε.

Φωτογραφία του χρήστη ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ -ILIOUPOLIS ANIMAL WELFARE UNION.

Παζάρι διαδικτυακό για τα αδεσποτάκια και της περιοχής του Μοσχάτου. Όλα τα έσοδα πάντα κ μόνο για τα μικρά μας παιδάκια (κτηνιατρική κάλυψη, σίτιση, ευζωία. Επικοινωνία 6974891010 – 6995621381 – 6984862156
η με μήνυμα στην σελίδα Αδέσποτες Φωνές!