«Ας Περιμένουν οι γυναίκες» - LIVE

ΙΛΙΟΝ plus - w// Babis Batmanidis Co(m)pany, 21 και 22 Δεκεμβρίου

| 19/12/2016

«Ας περιμένουν οι γυναίκες» live, για πρώτη φορά στην Αθήνα! Το μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταινία του Σταύρου Τσιώλη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο ΙΛΙΟΝ plus, για πρώτη φορά μία μοναδική μουσικοθεατρική εμπειρία με άξονα τη μακεδονική κωμωδία δρόμου.

Το LIVE

Τον τόσο ιδιαίτερο σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη όλοι τον έχουμε αγαπήσει για τη λοξή και με γούστο ματιά του στην ελληνική πραγματικότητα και για ταινίες που άφησαν το ιδιαίτερο στίγμα τους στο σώμα του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία του «Ας περιμένουν οι γυναίκες», με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Μπακιρτζή, Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, θα προβληθεί με παράλληλη ζωντανή μουσική εκτέλεση, αναδεικνύοντας και μια άλλη δυναμική των εικόνων της, αλλά και συστήνοντας στο κοινό μια πρωτότυπη θέαση!

%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%823

Το σύνολο της εκπληκτικής μουσικής ανθολογίας που ακούγεται στην ταινία θα παιχτεί ζωντανά από την πολυμελή ορχήστρα «Babis Batmanidis Co(m)pany». Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιόμορφα σχήματα της νέας ελληνικής σκηνής το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από τα «καταστασιακά happenings», που η ίδια η μπάντα διοργανώνει. Ο σκωπτικός τους χαρακτήρας, το απόλυτο fun των εμφανίσεων του, η ακροβασία μεταξύ βαρύ λαϊκού τραγουδιού και έντονα ηλεκτρικής διάθεσης τους καθιστούν την καταλληλότερη επιλογή, να συνοδέψουν μέσω της δικιάς τους προσέγγισης τις εικόνες αλλά και την σημειολογία της μοναδικής αυτής ταινίας του Σταύρου Τσιώλη. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, που ο ίδιος ο σκηνοθέτης επέλεξε να περιλάβει μια μικρή “γεύση” από τους BBC στη νέα του ταινία «Γυναίκες που περάσατε από δω», τιμώντας τους απεριόριστα με τη συνεργασία του.

Το συγκρότημα αποτελούν οι Μπάμπης Μπατμανίδης (φωνή), Στέλλα Γιαλτζή (φωνή), Σταύρος Αποστολίδης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Μπαρτζώκας (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Μπέλλος (μπάσο, φωνή), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Γιώργος Δούσος (κλαρίνο), Βασίλης Αβδελάς (πλήκτρα).

Η ταινία

Η ίδια η ταινία που ο Σταύρος Τσιώλης γύρισε το 1998, έχει περάσει πια στη σφαίρα της μυθολογίας. Είναι η ιστορία τριών μπατζανάκηδων που πηγαίνουν προς τη Θάσο για να συναντήσουν τις γυναίκες τους που παραθερίζουν εκεί, αλλά με πρόσχημα αληθινά και φανταστικά ερωτικά ειδύλλια καθυστερούν το ταξίδι τους και «κολλάνε» στη Βόλβη.

Η ταινία που ο αρχικός της τίτλος ήταν «Το ιστορικό συνέδριο της Βόλβης» είναι γεμάτη από ατάκες και βιτριολική κριτική για μια εποχή πλαστής ευμάρειας, υποκρισίας και εικονικής πραγματικότητας και δίνει ανάγλυφα την εικόνα της Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά φυσικά και κάποιους από τους λόγους που οδηγήθηκε η χώρα στην πολλαπλή χρεωκοπία. Ο Πάνος, ο Μιχάλης και ον Αντώνης είναι ιδεότυποι και χαρακτήρες μιας Ελλάδας, λέει ο Τσιώλης, που ψυχορραγούσε και δεν το ήξερε. Από το σαρκαστικό νυστέρι του τόσο ιδιαίτερου Έλληνα σκηνοθέτη δεν γλυτώνει τίποτα: ο τζόγος, η καψούρα, η πολιτική φυσικά.

tsiolis-300x250

Αλλά θα υπάρχει πάντα ο έρωτας, έστω κι αν κατοικεί μονάχα στη φαντασία μας και βέβαια το ποδόσφαιρο, με τον πιο απολαυστικό ορισμό του πέναλτι που έχουμε ακούσει ποτέ!

Μια ταινία – παρακαταθήκη για μια Ελλάδα που… χαρωπά μας πλήγωνε, αλλά και μια ταινία – προφητεία για όλα αυτά τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα. Με τα λόγια του Σταύρου Τσιώλη: «Τα νέα παιδιά που παρακολουθούν το ελληνικό σινεμά, δεν περιμένουν από τους έλληνες σκηνοθέτες έναν κινηματογράφο που θα κατακτήσει το παγκόσμιο στερέωμα, ή που θα φέρει διεθνή βραβεία, αλλά έναν κινηματογράφο που θα εκφράζει τη σημερινή πραγματικότητα μ’ έναν τρόπο αυθεντικό»…

«Θα είναι LIVE κύριε Πάνο; Ο ορισμός του LIVE κυρία μου.»

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 22 μπαίνουμε σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα διαφορετικά, με μια μοναδική καλλιτεχνική μουσικοθεατρική παρέμβαση στο ΙΛΙΟΝ plus, με τη συμμετοχή της Babis Batmanidis Co(m)pany!

Μερικές μοναδικές στιγμές της ταινίας:

Το νέο τραγούδι – αφιέρωση που έγραψε ο Μπάμπης Μπατμανίδης για την ταινία

Τι συνέβη στην παράσταση της Θεσσαλονίκης:

 

info

Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22, Δεκεμβρίου 2016

Έναρξη: Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 | Η προβολή – συναυλία ξεκινάει στις 22:00

είσοδος: Προπώληση 8€ | Ταμείο 8€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών) & 10€ (γενική)

ΙΛΙΟΝ plus

Πατησίων και Κοδρικτώνος 17, Αθήνα 10434

Κρατήσεις: 210 8824383

[email protected]

www.ilionplus.gr

https://www.facebook.com/ilionplus/