Στήλη: Editorial

Αφιέρωμα - ToPeriodiko.gr: Αλλαγές στην αθλητική νομοθεσία και ποδοσφαιρικό Grexit!

Κάθαρση ή μία από τα ίδια;

| 23/04/2015

Έχουν γίνει σίγουρα πολλά, στο πολύπαθο -όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν- ελληνικό, επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι τα φετινά γεγονότα των επεισοδίων στη Λεωφόρο, των επεισοδίων στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, της κλωτσοπατινάδας στο ΔΣ της Superleague και των σκανδάλων με «εγκληματικές συμμορίες και στημένα παιχνίδια, λίγοι θα διαφωνούσαν πως μοιάζουν με κορυφές σε παγόβουνα.

Ο κ. Κοντονής πάντως με αφορμή αυτά, και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, αποφάσισε από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης την διακοπή του πρωταθλήματος αρχικά, έτσι ώστε να υπάρξει περιθώριο προώθησης αλλαγών. Στη συνέχεια είχαμε διεξαγωγή αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πλέον έχουμε ένα νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση.

Κάποιες από τις αλλαγές που εξαγγέλονται φαίνεται να αφορούν την εξυγίανση – διαφθορά – διαιτησία που αφορά περισσότερο τους παράγοντες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο. Κάποιες άλλες όμως αφορούν πολύ πιο στοχευμένα τον έλεγχο των λεγόμενων οπαδών ή θεατών ή φιλάθλων.

Το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μπορείτε να διαβάσετε και να μελετήσετε εδώ: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2344

Για όλα αυτά εμείς πάντως αποφασίσαμε να δώσουμε το λόγο σε ανθρώπους που ασχολούνται με “τα γήπεδα” ώστε να μας πουν τις σκέψεις τους.

ToPeriodiko λοιπόν συνομιλεί με αθλητικογράφους, φιλάθλους ή οπαδούς, ( + κάποιες ακόμη εκπλήξεις) με αφορμή όλη αυτή την ιστορία που ξεκίνησε με την περίφημη πλέον διακοπή και κορυφώθηκε σε αυτό που ονομάζεται “νέα μέτρα”. Καθώς φυσικά και την επόμενη μέρα όλων αυτών των κινήσεων.

[hr]

Εδώ τα κείμενα – απαντήσεις που ζητήσαμε και λάβαμε:

[hr]

[br]

– Αλλαγές στο ποδόσφαιρο: Καλές προθέσεις, αβέβαιο αποτέλεσμα. Του Θάνου Σαρρή.

[hr]

– Τον χουλιγκάνο που θέλει να κάνει επεισόδια και στο μπουκάλι να τον κλείσεις θα παίξει κλωτσιές με το φελλό. Του “Ισοβίτη”.

[hr]

– Θα γίνει κάθαρση ή θα συλληφθούν πάλι οι… συνήθεις ύποπτοι; Του Θοδωρή Μαραγκουδάκη

[hr]

– Τα κλειστά γήπεδα και τα κλειδωμένα «αρμόδια» μυαλά. Του Διονύση Ελευθεράτου

[hr]

– 5 ανοιχτά ζητήματα για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Του Κώστα Καλφόπουλου

[hr]

– Δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο. Του Μάκη Διόγου.

[hr]

– Ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός: Αν έτσι είναι τα πράγματα, έτσι δεν θα πάνε. Του Δημήτρη Καραμάνη

[hr]

– Οι εξαγγελίες του Κοντονή έχουν ήδη όνομα: 4049/12. Από το Humba!

[hr]

fans