Βραζιλία: Η αστυνομία βασάνισε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος!

Κρατική σωματική και ψυχολογική βία σε νεαρή κομμουνίστρια καταγγέλει το PCB

| 04/03/2017

Σωματική και ψυχολογική βία υπέστη από την βραζιλιάνικη αστυνομία η Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βραζιλίας (PCB), όπως καταγγέλει το ίδιο το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, στις 25 Φλεβάρη το βράδυ, η Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, που ήταν υποψήφια αντιδήμαρχος του Μανάους με το PCB, στην επαρχία Αμαζόνας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου υπέστη σωματική και ψυχολογική βία.

Ο λόγος της σύλληψης ήταν ξεκάθαρα η πολιτική της ταυτότητα και το πρόσχημα που βρέθηκε ήταν η ρίψη πυροβολισμών από αγνώστους. Η 22χρονη κομμουνίστρια βρέθηκε κοντά στο περιστατικό μαζί με την παρέα της, αλλά όταν επενέβη η Στρατιωτική Αστυνομία συνέλαβε στοχευμένα την ίδια και ένα ακόμα μέλος του PCB και τους οδήγησε στα κρατητήρια. Στη συνέχεια, έβρισαν την Τάλι για την ιδεολογία της, φιμώνοντάς της το στόμα, ώσπου έχασε για λίγο τις αισθήσεις της, ενώ όταν συνήλθε τη μετέφεραν με αυτοκίνητο και την παράτησαν σε μια γειτονιά, απειλώντας την ότι αν τολμήσει να κοιτάξει, θα την πυροβολούσαν.

Το PCB απαιτεί την τιμωρία των υπευθύνων και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα ενάντια στην καταστολή, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την πάλη για τη σοσιαλιστική επανάσταση.

*Στην φωτό η Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος  

Πηγή: 902.gr