Ανατριχιαστική αύξηση των εξαφανισμένων προσφυγόπουλων...

... προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας

| 29/08/2016

Σε σχεδόν 9.000 (8.991) ανέρχονται τα ασυνόδευτα ή χαμένα προσφυγόπουλα στην Γερμανία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μέχρι και την 1η Ιουλίου, σημειώνοντας ανατριχιαστικά μεγάλη άνοδο σε σχέση μόλις με τον Ιανουάριο, οπότε είχαν καταγραφεί 4.749 νεαρούς πρόσφυγες των οποίων η «τύχη» αγνοείται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Neue Osnabrücker Zeitung», οι περισσότεροι από τους εξαφανισμένους είναι έφηβοι, ενώ οι 867 είναι κάτω από 13 ετών.

Τα παιδιά αυτά, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες οι αρχές, δεν ήταν «παρατημένα», αλλά προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειές τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Europol υπολόγιζε σε τουλάχιστον 10.000 τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που είχαν εξαφανιστεί μετά την άφιξή του στην Ευρώπη, ενώ πιο πρόσφατα αναθεώρησε σημαντικά προς τα πάνω αυτόν τον αριθμό.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προειδοποίησε πριν από μερικούς μήνες ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι από ζώνες συγκρούσεων είναι «μακράν η πιο ευάλωτη ομάδα μεταξύ των προσφύγων», αφού είναι εύκολοι στόχοι για το οργανωμένο έγκλημα.

Σε αυτή την διαπίστωση κατέληξε σε έκθεσή της και μια ομάδα Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι εγκάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ενωση για «κουλτούρα καχυποψίας» εναντίον των προσφυγόπουλων…