Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά σε προσφυγικό καταυλισμό

Ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού

| 06/01/2017

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό προσφύγων στο Χέφελχοφ της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στην Γερμανία, χθες τη νύχτα. Οι 30 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Ο καταυλισμός βρίσκεται σε πρώην στρατόπεδο όπου προσπαθούν να επιβίωσουν περίπου 500 πρόσφυγες που περιμένουν απάντηση στις αιτήσεις τους για άσυλο.

Οι ατίες της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που καίγονται άνθρωποι και υποδομές σε καταυλισμούς προσφύγων στην χώρα, με ορισμένες από αυτές να έχουν ταυτοποιηθεί ως φασιστικές επιθέσεις και για άλλες να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για και τέτοιο.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Ιούνιο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ντίσελντορφ, λόγω εμπρησμού. Η φωτιά το παλαιό εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πόλης, που είχε μετατραπεί σε χώρο στέγασης και διαμονής περίπου 200 προσφύγων.

Τον Φεβρουάριο του 2016, φασιστικός όχλος χειροκροτούσε καθώς έβλεπε να καίγεται υπό διαμόρφωση προσφυγικός καταυλισμός σε ένα παλιό ξενοδοχείο στο Μπάουντεν, στο ανατολικό τμήμα της Δρέσδης, εμποδίζοντας, μάλιστα, τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.