Γιατί κόβει την εκπομπή Zona Rossa η νέα διοίκηση της ΕΡΤ3;

Ενοχλεί ότι ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο;

| 20/09/2015

Παγωμένη και εκτός προγράμματος παραμένει η εκπομπή Ζόνα Ρόσα μετά από απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ3. Αρχικά η υπεύθυνη τηλεόρασης και υποψήφια πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, ανακοίνωσε στον παρουσιαστή Σταύρο Πανούση, ότι η εκπομπή κόπηκε, μετά από εισήγηση του υπεύθυνου ενημέρωσης Χρήστου Γιαννούλη. Στην συνέχεια μετά από τις ισχυρές αντιδράσεις, η διορισμένη διοίκηση, καθησύχασε τους εργαζομένους και ανέφερε πως δεν κόβεται η εκπομπή, αλλά απλώς παγώνει λόγω των αυξημένων τεχνικών αναγκών που υπάρχουν εξαιτίας των εκλογών και της ΔΕΘ.

Ενώ στο αίτημα των εργαζόμενων να υπάρξει εγγύηση ότι η εκπομπή δεν θα κοπεί, η διοίκηση απάντησε ότι μετά τις εκλογές θα εξεταστεί το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Πάντως, όπως αναφέρει η εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ3 ” Μέχρι στιγμής καμία άλλη εκπομπή δεν “πάγωσε”, ούτε ακούστηκε ότι θα επανεξεταστεί.”Ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι ” η”zona rossa” ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτό προφανώς ενοχλεί. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3, η εκπομπή από ζωντανή στις 7.30 κάθε Τέταρτη, αρχίζει να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στις 00.30 το βραδύ της Πέμπτης σε μια ώρα χαμηλής τηλεθέασης ανάμεσα από παλιές εκπομπές γυρισμένες μέχρι και 10 χρονιά πριν. Είναι φανερό ότι στις μέρες που έρχονται δε χωρεί η διαφορετική άποψη.”

Πάντως, στο διαδίκτυο τέθηκαν πολλά ερωτήματα για τη στάση της διοίκηση με κυριότερο το αν σχετίζετια η διακοπή της εκπομπής με καταγγελία που είχε δημοσιευτεί στο σάητ ellinikoschrysos.gr μερικές μέρες πριν όπου οι υποστηρικτές της εξόρυξης κατήγγειλαν τη Zona Rossa για τη στάση των συντελεστών της που προέβαλαν εκδηλώσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ακόμα πιο ανησυχητική αν αναλογιστεί κανείς ότι η Zona Rossa ήταν μία από τις λίγες εκπομπές που κράτησε σχεδόν όλους τους μήνες της αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας,εκπομπή που παρά το ριζοσπαστικό της περιεχόμενο δεν κατάφερε να την κόψει ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά διακόπηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Το γεγονός της διακοπής μετάδοσης της Zona Rossa κατήγγειλε η ΛΑΕ, ενώ δελτίο τύπου εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “αυτή η κίνηση έρχεται σαν συνέχεια του κοψίματος των προηγούμενων εκπομπών “Παιδεία σε κρίση” και “Κόσμος εν Κινήσει” και της απομάκρυνσης των αλληλέγγυων που έγινε με νομικά προσχήματα” Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανησυχίες για το μέλλον της ΕΡΤ3, εντείνονται καθώς η διοίκηση αμφισβητεί όλο και περισσότερα κεκτημένα του αγώνα, με επόμενο στόχο πιθανότατα την εκπομπή Αντιδραστήριο που έχει ήδη μπει στο στόχαστρο της Ελληνικός Χρυσός.

[hr]

Δείτε ενδεικτικά κάποιες από τις εκπομπές της εν λόγω δημοσιογραφικής προσπάθειας στα πλαίσια της ελεύθερης ΕΡΤ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

[hr]

https://www.youtube.com/watch?v=aLl0p1VLjvU

[hr]

Δείτε και ολόκληρη την εμπομπή “Αντιδραστήριο” για την Ελληνικός Χρυσός που προκάλεσε την οργή των El Dorado και Μπόμπολα:

[hr]