Για τον Οδυσσέα

| 24/08/2021

Και έτσι ξαφνικά «έφυγε» ο Οδυσσέας, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές και πιο σημαντικές προσωπικότητες που ανέδειξε η σκηνή του εγχώριου hip hop. Ξαφνικά, για να γίνει ακόμη πιο βαθιά η θλίψη χιλιάδων ανθρώπων που η εφηβεία τους περπάτησε στους δρόμους  παρέα με τη φωνή του και τους ήχους των Razastarr. Οι Razastarr, ένα από τα κλασικά πλέον σχήματα του Ελληνικού χιπ χοπ, ιδρύθηκαν από τον  Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο (αδελφός της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου, της γνωστής Sadahzinia) και τον Νικόλα Καρίμανλη το 1993. Πολλά «σκληροπυρηνικά παραμύθια» ακούσαμε από τους Razzastar όλα αυτά τα χρόνια και αρκετές ουσιαστικές στιγμές μουσικής και στιχουργικής έδωσε ο Οδυσσέας και με την προσωπική του πορεία, όπως ακούσαμε στο άλμπουμ του «Από το μηδέν στο είμαι». Υπήρξε ένας άνθρωπος δημιουργικός, καθόλου «φωνακλάς», μακριά από ανόητες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, πιστός στην τέχνη του και την ουσία της.

Έτσι λοιπόν ο Οδυσσέας άφησε τον δρόμο που τόσο αγάπησε, τον δρόμο ως σκηνή και χώρο της τέχνης που υπηρέτησε, και ένα βράδυ περπάτησε σε έναν επαρχιακό δρόμο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Έτσι απλά πέρασε από το είμαι στο μηδέν, αλλά για όλους και όλες μας θα είναι πάντα παρών μέσα από τα κομμάτια που μας πρόσφερε, Έγινε μια ακόμη αχτίδα στο φως του ήλιου….

 

 

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…