Γιορτάζοντας την ποίηση: "Τα κεράσια της Εύας" και "Ευστοχία υλικού"

Παρουσίαση Πέμπτη 21 Μαρτίου, 20.00

| 21/03/2019

Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων «Τα κεράσια της Εύας», της Βίκυς Κατσαρού  και  «Ευστοχία υλικού», του Αλέξανδρου Στεργιόπουλου, στο «Έναστρον Βιβλιοκαφέ» (Σόλωνος 101, Αθήνα) την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 20:00.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν: Στάθης Ιντζές (εκδότης, συγγραφέας), Γιώργος Δάγλας (εκδότης, ποιητής).

Η καινούργια ποιητική συλλογή τού Αλέξανδρου Στεργιόπουλου μάς φανερώνει την επαναστικότητα της ποίησης. Όπως γράφαμε και στην παρουσίαση του βιβλίου: “Υλικό στα χέρια του Στεργιόπουλου οι αγαπημένοι του ποιητές και αγαπημένες του ποιήτριες: η Κατερίνα Γώγου, ο Ελύτης, ο Ρίτσος. Ο Καρυωτάκης. Μέσα από εικόνες μεσημεριού στην πόλη, εικόνες επιβίωσης, εικόνες αποσύνθεσης. Η τρίτη ποιητική συλλογή τού Αλέξανδρου Στεργιόπουλου παρουσιάζει υπάρξεις ετερόφωτες μα και θηρία, ανθρώπους που ψάχνουν πάντα τον τρόπο να βρυγχηθούν.”

Η Βίκυ Κατσαρού στο βιβλίο της αυτό μας μιλάει για την καταγωγή του κόσμου: “«Τα κεράσια της Εύας» είναι η εξιστόρηση της αρχής του κόσμου, του τέλους και της αναδημιουργίας του, από τη μεριά του ηττημένου, μα ποτέ υποταγμένου! Ο Θεός, σύμβολο πατριαρχίας τυραννικό, θυσιάζει τον Υιό Του και μέσα απ’ αυτόν λέει την ιστορία του ανθρώπου, των πρώτων συναισθημάτων, κραυγών, αντιδράσεων… Η γυναίκα όμως, η μήτρα αυτής, είναι η Ζωή. Ενσάρκωση, δικαίωση, καταδίκη, ευλογία Ζωής.”