Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Γιώργος Αβραμίδης: Invented Memories

Cool επινοήσεις και μαγικές αναμνήσεις….

| 31/12/2018

Ο Γιώργος Αβραμίδης είναι ένας μουσικός και παίζει με τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Polkar και τους Εκμέκ ενώ παράλληλα δημιουργεί τις δικές του μουσικές. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd με τίτλο Protocol και το 2015 το δεύτερό του με τίτλο Voyager.

Το Invented Memories είναι το τρίτο του άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβρη. Μελωδίες και τραγούδια που συνδυάζουν jazz ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία Κέλτικης μουσικής με την τρομπέτα του Γιώργου Αβραμίδη και τα φωνητικά της Αλεξάνδρας Σιετή να εναλλάσσονται δημιουργώντας μια αρκετά cool ατμόσφαιρα και αφήνουν ένα πολύ «ζεστό» αισθητικό αποτύπωμα.

Ο Αβραμίδης έχει την ακουστική παιδεία της cool jazz και του fusion, κάτι που καταλαβαίνεις από τα πρώτα του παιξίματα με την τρομπέτα του. Η μουσική κληρονομιά του Miles Davies και του Stan Getz αποτελεί μια προφανής όσο και τιμητική επιρροή που «κυκλοφορεί» στον ήχο του Αβραμίδη. Συνολικά το άλμπουμ, παρά την μικρή του διάρκεια (37 λεπτά), σου αφήνει μια γλυκιά γεύση και τη θετική αίσθηση μιας καλλιτεχνικής κατάθεσης, η οποία ειδικά αυτές τις εορταστικές ημέρες και κυρίως νύχτες είναι ένα δυνατό αντίδοτο στη συνήθεια των πολυακουσμένων κομματιών. Θα μπορούσε να αποτελέσει άνετα ένα εναρκτήριο άκουσμα μιας διαφορετικής, από τις συνηθισμένες, εορταστικής βραδιάς….

Στο άλμπουμ τραγουδά σε 4 κομμάτια (Doorways, Golden Heart, Dive Into The Sea, Blind Singer’s Lullaby) η Αλεξάνδρα Σιετή, μία νέα, ταλαντούχα, ξεχωριστή φωνή από τη Θεσσαλονίκη, που δένει άψογα και συμβάλλει από τη πλευρά της στη αισθητική του δίσκου.

H μουσική όλου του album είναι του Γιώργου Αβραμίδη εκτός του “Training train” όπου συνέβαλαν και οι Τάσος Κορκόβελος και Γιάννης Βακαλούδης. Οι στίχοι του album είναι της Ελίνας Τασιούλα εκτός του “Golden Heart” που έχει γράψει η Λαμπρινή Γρηγοριάδου, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί  Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα),  Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Αλέξης Αρχοντής (τύμπανα), Γιάννης Βακαλούδης (ηλεκτρική κιθάρα, μπάντζο), Χρήστος Παππάς (ηλεκτρικό μπάσο), Παναγιώτης Ανδρέογλου (ακορντεόν), Περικλής Βραχνός (βιολί), Ανδριάνα Πεταλά (νέι) και James Wylie (σαξόφωνο).

Υπεύθυνοι παραγωγής είναι ο Τάσος Κορκόβελος και ο Γιώργος Αβραμίδης, η ηχογράφηση και η μίξη έγινε από τον Τάσο Κορκόβελο, το mastering στα AMS Studios από τον Απόστολο Σιώπη ενώ το εξώφυλλο του cd όπως και το γενικότερο artwork έγινε από τον ζωγράφο – γραφίστα Αχιλλέα Μεσσάικο. Το “Doorways” αποτελεί το πρώτο single του album. Η εμπνευσμένη σκηνοθεσία του video clip είναι του Χρήστου Παπαδημητρίου.

 

 

 

 

 

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…