Αντιδράσεις εναντίον των ΗΠΑ από την κόλαση του Γκουαντάναμο

Γκουαντάναμο: 11 προσφυγές από μουσουλμάνους εναντίον του Τραμπ

| 14/01/2018

Δεν είναι καθόλου άγνωστη ιστορία. Στις φυλακές του Γκουαντάναμο , οι ΗΠΑ καταπατούν το διεθνές δίκαιο διαχρονικά. Υπάρχουν κρατούμενοι που ενώ δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, βρίσκονται εντός των φυλακών από το 2002. 11 από αυτούς ,μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα αποφάσισαν να προσφύγουν στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον.

Στην προσφυγή τους, η οποία κατατέθηκε 16 χρόνια μετά το άνοιγμα των φυλακών, ζήτησαν να απαγγελθούν κατηγορίες , ή να αφεθούν ελεύθεροι οι παρανόμως κρατούμενοι. Συγκεκριμένα, οι 11 μουσουλμάνοι μιλούν για συγκεκριμένη στόχευση στους/στις μουσουλμάνους/ες, με αυτήν τη συμπεριφορά του κράτους των ΗΠΑ. «Είναι μια απόδειξη της αντιπάθειάς του προς τους φυλακισμένους αυτούς, αλλά και απέναντι σε όλους τους μουσουλμάνους που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και απέναντι στους μουσουλμάνους γενικότερα», αναφέρουν.

Αυτήν τους την άποψη στηρίζουν πάνω στις δημοσιεύσεις του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter και στις δημόσιες δηλώσεις του, εν γένει. Επίσης, επισημαίνουν την διαφορά του Τραμπ με τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, καθώς έχει δηλώσει ότι κανένας κρατούμενος στο Γκουαντάναμο δεν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, σε αντίθεση με Ομπάμα και Μπους, οι οποίοι , για τα προσχήματα, υποστήριζαν ότι η κατάσταση στις φυλακές πρέπει να επανεξεταστεί.

Τέλος, ενισχύουν τα επιχειρήματά τους, στηριζόμενοι στο μεταναστευτικό  διάταγμα, το οποίο έχει ακυρώσει πολλές ρατσιστικές πρωτοβουλίες του Τραμπ δικαστικά.