#Γριexit: Οι "γριές" των ελληνικών γηπέδων βγαίνουν από το ευρώ.

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών του Ηρακλή (Αυτόνομη Θύρα 10) τυπώνει πλέον δικό του νόμισμα...

| 07/07/2015

Λίγες μέρες πριν ανακοίνωσαν μαζί με μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων των ελληνικών κερκίδων (σύνδεσμοι ΠΑΟΚ, Θύρα 13 του Παναθηναϊκού, Original 21 της ΑΕΚ, Fentagin του Ατρομήτου, Porto Leone του Ολυμπιακού ) ότι θα ψηφίσουν “Όχι” στο δημοψήφισμα. 

Χτες επέστρεψαν με νέα ανακοίνωση και πρωτοβουλία που θα πάρει σάρκα και οστά από την αυριανή ημέρα (Τετάρτη 8/7) :

Τη Κυριακή ο ελληνικός λαός σε συντριπτική πλειοψηφία είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ!!! Ένα τεράστιο όχι στο φόβο!!! Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση που βγάλαμε πριν το δημοψήφισμα, δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει αυτή η επιλογή. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτό που είχε και θα έχει ανάγκη ο λαός είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας! Η αλληλεγγύη πρέπει να γίνει στ’ αλήθεια το όπλο μας και αυτό το όπλο να το κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

[br]

Εδώ και καιρό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον στα βασικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί από εμάς. Μετά από πολλές ιδέες και συζητήσεις και έχοντας σαν παράδειγμα το λαό της Αργεντινής και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισε τα δικά του προβλήματα το 2001, πήραμε την απόφαση να εκδώσουμε το δικό μας νόμισμα ακολουθώντας τις αρχές της ανταλλακτικής οικονομίας!

[br]

Σαν Αυτόνομη Θύρα 10 αποχωρούμε από την ευρωζώνη και το ευρώ γιατί μας κουράσατε και μας πεινάσατε!!!

[br]

Εκδίδουμε δικό μας νόμισμα το “ΗΡΑ”!!!

[br]

Το “ΗΡΑ” θα κυκλοφορήσει σε χαρτονομίσματα του ενός, των πέντε, των δέκα και των είκοσι “ΗΡΑ” και θα έχει τη παρακάτω μορφή!

aftonomithira10

Η λειτουργία του δικού μας νομίσματος είναι απλή και δίκαιη. Δεν υπάρχουν δανειστές, eurogroupκαι ΔΝΤ. Κάθε ένας έρχεται στο σύνδεσμο φέρνοντας οποιοδήποτε προϊόν του περισσεύει ή οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί και θέλει να προσφέρει. Αμέσως παίρνει το αντίτιμο του προϊόντος ή της υπηρεσίας από το σύνδεσμο σε “ΗΡΑ”. Αυτομάτως έχει αγοραστική δύναμη ίση με αυτά που προσέφερε. Τα “ΗΡΑ” που εξασφάλισε μπορεί να τα ξοδέψει αγοράζοντας προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν προσφέρει άλλοι τα οποία κοστολογεί ο σύνδεσμος.

[br]

Από την Τετάρτη 8/7 ξεκινάμε δοκιμαστικά να δεχόμαστε προϊόντα στα γραφεία του συνδέσμου μας στην Αριστοτέλους. Την επόμενη Δευτέρα 13/7 από τις 21:00 μέχρι τις 23:00 θα συγκεντρώσουμε όλα τα προϊόντα και θα μπορεί να ανταλλάξει τα “ΗΡΑ” που θα έχει στη κατοχή του με οτιδήποτε χρειάζεται. Θα κυκλοφορήσουμε αναλυτικό οδηγό λειτουργίας του “ΗΡΑ” στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στις 15/7.

[br]

Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα βίντεο από ένα ντοκιμαντέρ του “Εξάντα” για το τι συνέβη στην Αργεντινή με το συγκεκριμένο εγχείρημα και πώς λειτούργησε.

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα μας και κάποια στιγμή να φτάσουμε το επίπεδο στο οποίο έφτασε ο λαός της αργεντινής.

[br]

ΥΓ1: Οι Βρετανοί στη λίρα έχουν τη βασίλισσα τους, εμείς επειδή ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, δεν σταματάμε να γελάμε στα μούτρα της ιστορίας, επιλέξαμε τη δικια μας “βασίλισσα” να κοσμεί το νόμισμα μας, την θρυλική Χάιδω!!!

[br]

ΥΓ2: Μέχρι να μπει η νέα μας οικονομία σε μια σειρά δεν θα δεχόμαστε τρόφιμα τα οποία δεν είναι μακράς διαρκείας ή χρειάζονται ψυγείο.

griestheodorakis

Ναι, ξέρουμε καλά πως διάφοροι “σοβαροί” θα βιαστούν να κοροϊδέψουν. Είναι προφανές -και σίγουρα το έχουν στο μυαλό τους και οι οι οπαδοί που πήραν την πρωτοβουλία- ότι έτσι δεν λύνονται τα προβλήματά μας εν τω συνόλω. Όμως μια τέτοια πρωτοβουλία πέραν του ότι μας βοηθάει να χαμογελάσουμε λίγο, τις ίδιες ώρες που και πάλι βομβαρδιζόμαστε με collaterals, cds, psi, csi και ένα ποτ-πουρί δηλώσεων με σηκωμένο δάχτυλο από “αξιωματούχος της Ευρώπης”, αναδεικνύει και ένα μήνυμα αλληλεγγύης και μαχητικότητας. Και μία πλευρά που μπορεί όντως να υπάρξει ως όπλο του κόσμου σε συνθήκες οικονομικού πολέμου και ασφυξίας από τους ισχυρούς: η ανταλλακτική , αλληλέγγυα οικονομία. Όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν πάρει σάρκα και οστά σε πολλά επίπεδα. Φυσικά περισσότερο μπορούν να ιδωθούν ως κομμάτι μιας συνολικότερης αλλαγής παρά μια ολοκληρωμένη “λύση”.

[hr]

Διαβάστε εδώ παλιότερο άρθρο του ToPeriodiko.gr για
εγχειρήματα κυκλοφορίας εναλλακτικών κοινωνικών νομισμάτων

[hr]

giounker

Όπως και να έχει, τέλος πάντων, οι οπαδοί του Ηρακλή παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους (όπως συνηθίζουν να τους πικάρουν οι αντίπαλοι) καταφέρνουν να μπούνε ξανά στην καρδιά μας και να μας κάνουν να σιγοτραγουδίσουμε (παρά τα διαφορετικά οπαδικά φρονήματα για πολλούς) τα “Όπως παλιά” και “ζαλίζομαι”, υπό τους ήχους μάλιστα του κατάλληλου για την περίσταση : “if the kids (and the grannies να συμπληρώσουμε) are united, then we’ll never be divided”:

[Υστερόγραφο: Για όσους έχουν απορία ποια είναι η βασίλισσα της μπλε κερκίδας, η Χάιδω, που κοσμεί το χατρονόμισμα “ΗΡΑ” το παρακάτω βίντεο μπορεί να τους δώσει κάποιες εξηγήσεις:]