Δήμος Πάτρας: Εγκαλείται γιατί δεν έκοψε το νερό σε ανέργους και φτωχούς

Κλήσεις και επιπλήξεις

| 22/03/2018

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση φαίνεται να βρίσκονται υπηρεσίες του κεντρικού κρατικού μηχανισμού με τον Δήμο Πάτρας καθώς οι πολιτικές αποφάσεις του για την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων του βρίσκονται ολοένα συχνότερα αντιμέτωπος με απειλές για δικαστικές διώξεις, με κλήσεις σε απολογίες και με αιτήματα για πειθαρχικούς ελέγχους. .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrasevents.gr, μετά την κλήση που έκανε η Κτηματική Υπηρεσία στον δήμο και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, επειδή πήγε να επιδιορθώσει τον δρόμο στην παραλιακή του Ρίου μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, με την αιτιολογία ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου (οπότε προφανώς έπρεπε να μείνουν με τις ζημιές και την επικινδυνότητα για τους πολίτες), τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην ΔΕΥΑΠ (δημοτική επιχείρηση υδροδότησης).

Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητάει από την ΔΕΥΑΠ να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία για τον προϊστάμενο της υπηρεσίας εκμετάλλευσης γιατί διέπραξε το «φοβερό» αδίκημα να μην προχωρήσει στην διακοπή του νερού για οφειλή 154 ευρώ!

Σε γενικές γραμμές, με πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Δήμου η ΔΕΥΑΠ προσπαθεί να αποφεύγει τη διακοπή της υδροδότησης λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών στην Πάτρα χρωστά στην υπηρεσία λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των κατοίκων.

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, σύμφωνα με το patrasevents, ήταν αρνητική καθώς κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται ν’ ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη σε βάρος εργαζομένων επειδή υλοποίησαν αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και δεν έκοψαν το νερό σε ανέργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους.