«Εχουμε και δουλειές»..!

Προκλήσεις και εντάσεις στην δίκη των «χρυσαυγιτών»

| 10/06/2016

Σε δημιουργία τεχνητής «έντασης» παραπέμπει η σημερινή ενέργεια των δικηγόρων υπεράσπισης των «χρυσαυγιτών» κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Ανδρέα Μπιαγκή.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Γιάννη Λαγού υπέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφία… από κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, για να περιγράψει την εικόνα!

Αμεση ήταν η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της επίθεσης των φασιστών εναντίον του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ξακαθαρίζοντας ότι «εδώ δεν δικάζεται το ΠΑΜΕ» και πως «εγκληματίες δεν μπορούν να συγκριθούν με ανθρώπους του αγώνα».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των «χρυσαυγιτών» συνέχισαν τις προκλήσεις, με το δικαστήριο να διακόπτει την συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, πλην όμως ανεπιτυχώς, αφού η ένταση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διακοπής και χρειάστηκε να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Κατά τ’ άλλα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, με βάση το οποίο ζητούσαν να παρίστανται στη δικαστική αίθουσα οι 18 κατηγορούμενοι που σχετίζονται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι συνήγοροι κρίνουν αναγκαία την παρουσία τους, καθώς το προσεχές διάστημα θα καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της αναγνώρισης προσώπων.

«Ναι» στην παρουσία των κατηγορουμένων είχε πει, μέσω πρότασης της, και η εισαγγελέας της έδρας κυρία Αδαμαντία Οικονόμου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαφώνησαν εκτιμώντας ότι η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα τους προκαλέσει… εργασιακά προβλήματα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνον ένας από τους 68 κατηγορουμένους έδινε το «παρών» στη δίκη την Παρασκευή!

Πηγές: skai.gr, ΑΠΕ, tovima.gr