Δίκη «Χρυσής Αυγής»: Μεταφέρεται...

... και μένει να διεξαχθεί!

| 08/06/2016

Χρειάστηκαν κινητοποιήσεις όλων των φορέων και συλλογικοτήτων του Κορυδαλλού, παρεμβάσεις κάθε μορφής, συνεντεύξεις Τύπου, καταγγελίες των δικηγόρων και γενικά ένας ξεσηκωμός εξαρχής για το αυτονόητο της ακαταλληλότητας των φυλακών Κορυδαλλού για την διεξαγωγή της δίκης της «Χρυσής Αυγής» ώστε, τελικά, να «ξυπνήσει» η κυβέρνηση και να προχωρήσει στην μεταφορά της.

Ετσι, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, ότι η δίκη θα διεξάγεται πλέον στο Εφετείο Αθηνών.

«Μετά από αποστολή σχετικού εγγράφου του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αποφάσισε τον ορισμό της αίθουσας Τελετών του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκασή της» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Σε περίπτωση δυσχερειών με πράξη του ίδιου του Προέδρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού.

»Σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος κ. Ν. Δαύρος επισήμανε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων».

Το τελευταίο, που είναι και το σημαντικότερο, μένει να αποδειχθεί στην πράξη και να εισακουστούν, επιτέλους, οι δραματικές εκκλήσεις της Μάγδας Φύσσα επίσης για το αυτονόητο: Την διεξαγωγή της δίκης…