Δίκτυο Σπάρτακος: Η αστική δικαιοσύνη στον συνήθη ρόλο της

Δύο χρόνια φυλάκιση σε μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

| 31/03/2016

Η χθεσινή καταδίκη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος από την αστική δικαιοσύνη, μέσω της επιβολής ποινής δύο χρόνων φυλάκισης, με τριετή αναστολή, στο μέλος της, Νίκο Αργυρίου, είναι η εύλογη, κατασταλτική συνέπεια της ευρύτερης απίθεσης που έχει εξαπολυθεί σε δικαιώματα και κατακτήσεις του συνόλου της κοινωνίας.

Οπως προειδοποιούσε η Επιτροπή με αφορμή την δίκη, «για την επιτυχία της κοινωνικής βαρβαρότητας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους διεθνείς συμμάχους της (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ), για την απαλλαγή κεφαλαίου και κράτους από κάθε κοινωνική υποχρέωση και την αποστέρηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας από κάθε δικαίωμα, απαιτείται και το αντίστοιχο πλαίσιο τρομοκράτησης και ποινικής καταστολής κάθε αντίστασης, απαιτείται η πολιτική φίμωση κάθε φωνής που κραυγάζει για ελευθερία».

Η πολύχρονη δράση της Επιτροπής ενόχλησε αυτούς που έπρεπε. Οπως αναφέρει η ίδια, η καταδίκη του μέλους της «ήταν προαποφασισμένη και άνωθεν καθοδηγούμενη». «Μάλιστα, το δικαστήριο αποδέχτηκε ως δήθεν στοιχεία τα όσα με παράνομο τρόπο είχε συλλέξει η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένα μήνα μετά τη μήνυση!».

«Πιο συγκεκριμένα», συνεχίζει η επιτροπή, «το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ), με πρόσχημα τη μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ. Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμιση. Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από την ΕΑΣ γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του».

«Εισαγγελείς, στρατός, αστυνομία, Διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος και άλλες “υπηρεσίες”, συνεργάζονται για να αποκαλύψουν το “εγκληματικό” έργο ΕΑΣ, δηλαδή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των ένστολων εφέδρων πολιτών. Μέσα από τις αναφορές τους αποκαλύπτονται οι διαρκείς παρακολουθήσεις του blog της επιτροπής, των τηλεφώνων της και των μελών της (…) Αυτή η επίθεση, επιτελικά σχεδιασμένη από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ, δεν είναι παρά μια επιχείρηση λογοκρισίας, δίωξη πολιτικών φρονημάτων που θυμίζει άλλες εποχές, με σκοπό να τρομοκρατηθεί το πιο ζωντανό κομμάτι του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος».

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την καταδικαστική απόφαση, η Επιτροπή σημειώνει ότι «κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως συμβόλαιο θανάτου. Όχι μόνο για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, το κίνημα των Φαντάρων και την αντίληψη του Φαντάρου Πολίτη με Στολή που έχει δικαιώματα και τα διεκδικεί συλλογικά και αγωνιστικά. Αλλά συνολικά για βασικές λαϊκές ελευθερίες, για όποιον μάχεται, διεκδικεί, αμφισβητεί την κυβερνητική, μνημονιακή και καπιταλιστική βαρβαρότητα, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

»Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι χειροβομβίδες της κρατικής τρομοκρατίας όταν αποκαλύψαμε το πρόβλημα των ναρκωτικών στον στρατό. Ότι δε μπόρεσαν να καταφέρουν οι απειλές, τα ανώνυμα τηλεφωνήματα, οι άνωθεν «καλοπροαίρετες» προειδοποιήσεις. Ότι δεν μπόρεσε να καταφέρει το στρατιωτικό κατεστημένο και η ναζιστική ακροδεξιά.

»Ανέλαβε να φέρει εις πέρας η αστική δικαιοσύνη της εποχής των αριστερών μνημονίων, του εγκλεισμού μεταναστών-προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και γιατί όχι σε Μακρονήσια.

»Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού κατάφερε να δώσει μια ακραία επίδειξη αυταρχισμού όχι μόνο με το μέγεθος της ποινής, αλλά κυρίως με το σκεπτικό. Βλέπεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “που καταπολεμά τη διαφθορά”, με δύο χρόνια φυλάκιση τιμωρείται όποιος καταγγέλλει τα καψόνια στον Στρατό, την προσβολή της Αξιοπρέπειας των φαντάρων, όποιος μάχεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, αλλά ένα χρόνο φυλάκιση ο πρώην υπουργός Παπακωνσταντίνου για τα όργια της λίστας Λαγκάρντ.

φανταροι-22

»(…) Καταλαβαίνουμε όμως όλοι ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση εξυπηρετεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει κηρύξει τον πόλεμο στον εργαζόμενο λαό, την νεολαία και τους μετανάστες. 

Την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οι φαντάροι και η λαϊκή οικογένεια, τη θεωρούν εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους η κυβέρνηση, το στρατιωτικό κατεστημένο και η νέα Ακροδεξιά που στήνεται. Τώρα επομένως που εντείνεται η εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων, που οι Φαντάροι διατάζονται να γίνουν Ανθρωποφύλακες στα HOT SPOT Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και το Αρνούνται, τώρα που σχεδιάζονται οι νέες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τώρα Καταδίκασαν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

»Σύμπτωση; Πες το και έτσι. Τη μέρα που καταδικάζουν με δύο χρόνια φυλακή την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς. Στην άσκηση συμμετέχουν και αεροπορικές δυνάμεις του κράτους δολοφόνου Ισραήλ, των ΗΠΑ, καθώς και ένας παρατηρητής της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θυμίζουμε την έμπρακτη καταγγελία της άσκησης το 2015 από το κίνημα των φαντάρων και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

»Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, τα κοινωνικά κινήματα να σταθούν έμπρακτα δίπλα στο κίνημα των φαντάρων, να καταγγείλουν την ολοκληρωτικού χαρακτήρα δικαστική απόφαση, την κυβέρνηση και το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης που απαιτείται για την επιβολή της βάρβαρης ταξικής της πολιτικής».

Οπως δήλωσε, τόσο ο Νίκος Αργυρίου όσο και η συνήγορος υπεράσπισης Αντωνία Λεγάκη θα κατατεθεί αίτηση έφεσης.