Δεν αρκεί ο τρομονόμος στην κυβέρνηση

Τόσκας: Σκληρότερη αντιμετώπιση στους μπαχαλάκηδες

| 29/07/2017

 

Από ότι φαίνεται, η δεξιόστροφη κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέχει από το να ολοκληρθωθεί. Σε μια προσπάθεια να στραφούν σε ολοένα και πιο δεξιά και σκληρά ακροατήρια, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Χατζηνικολάου, προαναγγέλλει, εμμέσως πλην σαφώς, νέο εκδικητικό πογκρόμ.

Υπό την εύγλωττη αλλά κενή ταμπέλα των… μπαχαλάκηδων, ο Τόσκας σημειώνει: «αυτοί δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή».

Ο Τόσκας εκτιμά ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου «θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση, είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».

Σε ερώτηση σχετικά με τα κατά πόσο ο Ρουβίκωνας έχει ασυλία, ο υπουργός απαντά αρνητικά. Για το πρόσφατο επεισόδιο με την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα, εξηγεί ότι «δεν υπήρξε, όμως, βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής» και προσθέτει ότι σε περίπτωση βίαιων ενεργειών θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έγινε στα διόδια της Κορίνθου.

Με πληροφορίες από το enikos.gr