«Δεν φοβόμαστε»!

Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από διάσημους καλλιτέχνες

| 07/11/2016

Διάσημοι καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου ενώνουν την φωνή τους ενάντια στην κατασκευασμένη και καλλιεργούμενη ξενοφοβία και τον ρατσισμό, κάτω από ένα απλό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν φοβόμαστε»!

Μέσα από την καμπάνια «We Are Not Afraid» οι καλλιτέχνες «φωνάζουν» πως δεν φοβούνται τους πρόσφυγες. Σε ένα σχεδόν 7λεπτο κλιπ βλέπουμε γνώριμους ανθρώπους της μουσικής, όπως τους Robert Plant, Iggy Pop, Sting, Brian May, Rob Halford, Ringo Starr, Yoko Ono, Elvis Costello, Debbie Harry και Patti Smith αλλά και άλλους καλλιτέχνες όπως π.χ. ο Robert De Niro και η Susan Sarandon, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα «Not Afraid», στηρίζοντας την καμπάνια και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες.

Όπως τονίζει ο Αμερικανός μουσικός Steve Earle, ο οποίος επίσης εμφανίζεται στο βίντεο: «Είμαστε ένα έθνος μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πρόσφυγες εξαιτίας κάποιας ανθρώπινης τραγωδίας». Ενώ, ο Steve Weitzman, ιδρυτής της καμπάνιας, εξηγεί: «Η ιδέα για το “We Are Not Afraid” προήλθε από την παράλογη βία που βιώνουν οι πολίτες αυτού του κόσμου και από την επιθυμία να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για τα θέματα και τις οργανώσεις που είναι αφοσιωμένες στο να βοηθούν τα θύματα».

Το βίντεο που θα δείτε, έχει επιμεληθεί ο Kevin Godley, πρώην μέλος των 10cc, και το κομμάτι που ακούγεται σε αυτό, δεν είναι άλλο από το ‘We Are Not Afraid’ του Νιγηριανού reggae μουσικού, Majek Fashek.

Πηγή: kar.org.gr