Διήμερο μνήμης, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, στο Κερατσίνι και την πλατεία Συντάγματος

| 06/09/2014

Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης διοργανώνεται στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, έναν χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι και την πλατεία Συντάγματος.

 159979g-afisa

Το διήμερο μνήμης διοργανώνει η πρωτοβουλία κοινωνικών δράσεων «Δεν Ξεχνάμε», η οποία δημιουργήθηκε στη μνήμη του Παύλου ώστε να συνεχιστούν οι δράσεις αλληλεγγύης και να διαφυλαχτεί το έργο του. Για να ανακοινώσει την ιδρυτική της διακήρυξη και το επίσημο πρόγραμμα του διημέρου μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 12μμ στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 3μμ. θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου δολοφονίας στο σημείο που σκοτώθηκε ο Παύλος Φύσσας, στην Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Στη συνέχεια, στις 4μμ, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη «δράση δρόμου» της πρωτοβουλίας, με συμμετοχή του κόσμου και ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ημέρας ενώ στις 6μμ θα ξεκινήσει η κεντρική διαδήλωση.

Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 19 Σεπτεμμβρίου θα πραγματοποιηθεί μουσική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών.

159979g-afisa

«Η Hip Hop κοινότητα και οι φίλοι του Παύλου, σίγουρα δεν μπορούν να χωρέσουν σε συναυλία μιας μέρας. Και αν γινόταν κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων θα αδικούνταν πολλοί λόγω χρόνου. Παρ’ όλα αυτά, όλο το Ηip Hop θα είναι εκεί, να δώσει το ‘παρών’ και να ανανεώσει το ραντεβού του με τον Παύλο στο θεσμό – κληρονομιά που μας άφησε… το ‘Rap monsters fest’», αναφέρουν οι διοργανωτές.