Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Caspian: Dust & Disquiet | Big Scary Monsters, Hobbledehoy

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 15/10/2015

#DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. 

Εδώ ο Μάκης Δαβιλάς με το Dust & Disquiet των Caspian.

[br]

caspian

[br]

Caspian

Dust & Disquiet

Big Scary Monsters, Hobbledehoy

Δισκοκριτική: Μάκης Δαβιλάς

[br]

Αν σου πει κάποιος σήμερα «άκου αυτό το άλμπουμ παίζουν instrumental post rock» η φυσιολογική αντίδραση είναι «Έλα μωρέ τι καινούργιο θα ακούσω δηλαδή».  Ένα είδος που τα προηγούμενα χρόνια πρόλαβε να μεγαλώσει, να δώσει πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και  κατάφερε να έχει και δίσκους που χαρακτηρίζονται επαναλαμβανόμενοι.

Και ερχόμαστε στο νέο άλμπουμ των Caspian από τη Μασαχουσέτη. Το Dust & Disquiet προφανώς και δεν ξανανακαλύπτει τον τροχό του instrumental post rock. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ένας καλός δίσκος. Σου δίνει όμορφα ατμοσφαιρικά μέρη με σωστή χρήση πνευστών και εγχόρδων αλλά και ηλεκτρονικών σημείων, συμπαθητικά κιθαριστικά riffs, όμορφες μελωδίες και κομμάτια που δένουν ομαλά ως συνέχεια αλλά και που μπορούν να σταθούν και ως αυτόνομες ακροάσεις.

Όποιος έχει στα ακούσματα του μπάντες όπως Mono, Glorie, Explosions In The Sky θα διαπιστώσει ότι το τέταρτο άλμπουμ των Caspian είναι ηχητικά γνώριμο για το είδος και ότι πολλές φορές δεν χρειάζεται να πρωτοτυπήσεις φοβερά για να βγει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ :

[hr]