Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Florence And The Machine, How Big, How Blue, How Beautiful | Universal / Island Records.

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 01/10/2015

#DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. 

Εδώ ο Μάκης Δαβιλάς με το How Big, How Blue, How Beautiful των Florence And The Machine.

[br]

florence how big

[br]

Florence And The Machine

How Big, How Blue, How Beautiful

Universal / Island Records

Δισκοκριτική: Μάκης Δαβιλάς

[br]

Δύο ήταν οι τρόποι που μπορούσες να γνωρίσεις τη νέα δουλειά της Florence Welch. Ο ένας ήταν να βλέπεις κάθε μήνα, από τον χειμώνα μέχρι τον Ιούνιο που κυκλοφόρησε, από ένα κομμάτι στο youtube με σειρά που επέλεξε, και υπό τον τίτλο The Odyssey, όπου κάθε τραγούδι αποτελούσε ένα κεφάλαιο από καλογυρισμένα βιντεοκλίπ. Αυτό το έζησαν οι fans αλλά και όσοι περίμεναν τη συνέχεια του πολύ καλού Ceremonials. Ο δεύτερος τρόπος ηταν προφανώς ο κλασσικός. Με την κυκλοφορία του άλμπουμ και το παραδοσιακό κατέβασμα που αναρωτιόσουν τι λένε αυτοί που λένε το Ship to wreck ή αυτό το Queen of peace, που παίζουν όλη μέρα τα ραδιόφωνα του είδους, ακόμα και στην Ελλάδα.

Οι Florence and the machine τα κατάφεραν και ως ελπίδα του indie pop με τον πρώτο δίσκο (Lungs), καταξιώθηκαν με το πιο ώριμο Ceremonials και πλέον με το How Big, How Blue, How Beautiful δείχνουν ότι μπήκαν και εύκολα και με αξιόλογα κομμάτια στα πιο εμπορικά μονοπάτια. Σε ένα άλμπουμ που η Florence ανέθεσε στον παραγωγό του αγαπημένου της δίσκου την παραγωγή (τον Markus Dravs που έκανε το Homogenic της Bjork) και που επικεντρώθηκε στιχουργικά στη ζωή και ήταν η απάντηση στον θάνατο που πραγματεύτηκε το Ceremonials. Το Ship To Wreck που ξεκινάει το άλμπουμ ίσως αποτελεί τη γέφυρα του προηγούμενου με το How Big καθώς έχουν κοινή συνισταμένη την αναφορά στο νερό που ανέφερε συχνά στον προτελευταίο δίσκο.

Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι το How Big,How Blue, How Beautiful είναι το πιο εμπορικό ηχητικά άλμπουμ τους αλλά ίσως και το πιο καλοδουλεμένο και με την ποιοτική διαφορά ότι υπάρχει αναλλοίωτο ως χαρακτηριστικό γνώρισμα και ηχητική ταυτότητα ο τρόπος ερμηνείας της Florence Welch.

[hr]

 Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ :

[hr]