Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Kovacs, Shades of Black | Wolf/Warner

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 28/09/2015

#DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. 

Εδώ ο Μιχάλης Παπαμακάριος με το Shades of Black της Kovacs.

[br]

kovacs - Shades of black

[br]

Kovacs

Shades of Black

Wolf/Warner

Δισκοκριτική : Μιχάλης Παπαμακάριος

[br]

 

Μετά το περσινό της ep, την γνωρίσαμε όλοι, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης και πολύ καλής φωνής της. Μέσα στο 2015 κυκλοφόρησε το ολοκληρωμένο της ντεμπούτο Shades of Black, αποδεικνύοντας ότι πέρα από φωνητικές έχει και συνθετικές ικανότητες.

Από ότι ακούγεται στο άλμπουμ, το My Love δεν ήταν μια τυχαία στιγμή της 25χρονης Ολλανδής. Κινούμενη με άνεση σε ένα ευρύ φάσμα από το χώρο της ποπ μέχρι τη σόουλ, τη τζαζ, το τριπ-χοπ, την έθνικ και το ρετρό, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα αρκετά καλό άλμπουμ που προσφέρει, σε αυτό που λέμε ποπ μουσική με την ευρεία έννοια κάτι, παραπάνω από εφήμερα τραγουδάκια.

Αν δε η αισθητική του δίσκου ήταν πιο «μαύρη» και «σκοτεινή» (κυριολεκτώντας το τίτλο του…), θα μιλούσαμε για μεγάλο δίσκο. Σε αρκετά σημεία η Kovacs δείχνει το πόσο έχει επηρεαστεί από γκρουπ σαν τους Portishead και περιπτώσεις σαν της Goldfrapp, τόσο μουσικά όσο και φωνητικά, αν και στις φωνητικές της επιρροές καταγράφονται η Shirley Bassey, η Etta James και η Bessy Smith όπως μας τραγουδά στο πανέμορφο Diggin…

[hr]

 Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

 

[hr]

Διαβάστε περισσότερα από ToPeriodiko.GR για
“το πολλαπλό είδωλο της σημερινής ποπ”

[hr]

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…