Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

The Next Step Quintet ft. Tivon Pennicot: "2" | Puzzlemusik

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 18/02/2016

DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. 

Εδώ ο Μιχάλης Παπαμακάριος με το “2” των The Next Step Quintet με τη συμμετοχή του Tivon Pennicot.

[br]

nextstep[br]

2

The Next Step Quintet ft. Tivon Pennicot

Puzzlemusik

Δισκοκριτική : Μιχάλης Παπαμακάριος

 

 

Δεύτερο άλμπουμ των ανερχόμενων Next Step Quintet, 2 χρόνια από το ντεμπούτο τους και ο συνδυασμός αυτών των δύο, μάλλον έχει τιτλοφορήσει και το άλμπουμ. Στο 2 οι Next Step Quintet συνεργάζονται με ένα από τους πιο ενδιαφέροντες νέους σαξοφωνίστες τον Tivon Pennicott από τη Νέα Υόρκη.

Ακούγοντας συνολικά το άλμπουμ έρχεσαι σε επαφή με ένα τζαζ σύνολο που ενσωματώνει στοιχεία από όλη την ιστορική πορεία της τζαζ, είτε αυτό είναι το groove και ο ρυθμός, είτε το bebop, το smooth και το cool, είτε η σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή με τη ποικιλομορφία της. Οι 5 + 1 συντελεστές δείχνουν διάθεση και ικανότητα πειραματισμού με πληθώρα ήχων. Ανεβοκατεβάζουν τις εντάσεις, χαρακτηριστικό το Erotic Warfare, από τα καλύτερα του άλμπουμ, δείχνουν δυναμικές διαθέσεις όπως στο The Architect, συνδυάζοντας τη μελωδία με το αιχμηρό παίξιμο, ή την ατμοσφαιρικότητα με τις εξάρσεις όπως στο Cavo Dimo.

Ακούγοντας το κουιντέτο στο άλμπουμ καταλαβαίνεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ότι πρόκειται για μουσικούς που ασχολούνται με αφοσίωση με αυτό που κάνουν και ότι υπάρχει δουλειά πίσω από την ακρόαση τους, για αυτό και η τεχνική αρτιότητα και το αποτέλεσμα τους τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Η εγχώρια τζαζ και όχι μόνο σκηνή κερδίζει μια ποιοτική διάσταση παραπάνω με αυτό το άλμπουμ, το οποίο αν κάποιος αναλογιστεί το νέο της ηλικίας των συντελεστών του, μόνο αισιόδοξος μπορεί να είναι για το μέλλον της Ελληνικής τζαζ.

Οι Next Step Αποτελούνται από τουςΒασίλης Ποδαράς (drums), Ντίνος Μάνος (μπάσο), Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ενώ στο «2» συναντάμε στο άλτο σαξόφωνο τον Τάκη Πατερέλη (συχνότατο καλεσμένο στις live εμφανίσεις τους)  και στο τενόρο σαξόφωνο τον Tivon Pennicott, καθώς ο Ελληνο-Σουηδός σαξοφωνίστας Ορφέας Τσουκαλάς συμμετείχε μόνο στο προ διετίας ντεμπούτο τους.

Το “2″ κυκλοφορεί σε cd και σε ψηφιακή μορφή (i-tunes, Spotify, Deezer, Google play και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες σε όλον τον κόσμο).

[hr]

 Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

The Arhitect:  

The Dead End:

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…