Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Thee Holy Strangers, Thee Holy Strangers| Holy Strange Music

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 19/11/2015

DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. 

Εδώ ο Μιχάλης Παπαμακάριος με τον ομώνυμο και πρώτο δίσκο των Thee Holy Strangers. Λίγο πριν εμφανιστούν στο ΙΛΙΟΝ plus στις 20 Νοέμβρη.

[br]

holy[br]

Thee Holy Strangers

Thee Holy Strangers

Holy Strange Music*

*με την συνεργασία και τη στήριξη της Labyrinth of Τhoughts records,
της The Lab records  και του Merlin’s Music Βox.

Δισκοκριτική : Μιχάλης Παπαμακάριος

Μουσική για τις ημέρες της καταστροφής και της ελπίδας

Έρχεται κάποια στιγμή που το «λειτούργημα» της δισκοκριτικής γίνεται πολύ δύσκολο. Είναι τότε που θα πρέπει να γράψεις για κάτι που γουστάρεις πολύ. Πως θα είσαι ας πούμε αυτό που λέγεται «αντικειμενικός»; Από την άλλη μεριά η σχέση μας με τη τέχνη δεν μπορεί να είναι «απομακρυσμένη», «ψυχρή» , «αποστασιοποημένη» ώστε «να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας». Όποιος το υποστηρίζει αυτό μάλλον κοροϊδεύει τους αναγνώστες…..

Θες τώρα γιατί γνωρίζεις τη δουλειά των συντελεστών του εγχειρήματος, θες γιατί εκτιμάς την καλλιτεχνική τους και όχι μόνο πορεία, την ουσιαστική, πέρα και έξω από δηθενιές και μεγαλομανίες, στάση τους, που μπορεί να σε κάνουν να ακούς με άλλο αυτί ένα δίσκο. Μπορεί;

Μπορεί και όχι, αν αυτό που ακούς είναι τόσο καλό που αν το είχε κάνει μια Χ μπάντα από το Όστιν λόγου χάρη με διανομή από μια εναλλακτική εταιρεία, να είχε γίνει αυτό, το πώς το λένε, «talk of the town” στην εγχώρια δημοσιογραφία εναλλακτική και μέινστρημ.

Ναι το Thee Holy Strangers είναι τόσο καλό που του αξίζει μια, καλώς εννοούμενη φασαρία γύρω από το όνομα του. Γιατί; Μπορεί κάποιος να απαντήσει με 4 τίτλους τραγουδιών: Self Peservation blues, Truth and Sorrow, Infinite Sea, Angel of danger. Θα μπορούσε να απαντήσει με τη δημιουργική σύνθεση 7 των ανθρώπων πού έχουν δουλέψει σταθερά και ουσιαστικά στην εγχώρια σκηνή για χρόνια και τη γνώση των αντικειμένων που συγχωνεύονται στα αυλάκια του άλμπουμ. Προσωπικά ειδικά αυτό είναι που μου έκανε και τη μεγαλύτερη εντύπωση στο δίσκο, η κατανόηση η οικειότητα και η άνεση με την οποία οι Thee Holy Strangers συνομιλούν με μουσικές παραδόσεις μεγάλου βάρους, τη rhythm and μπλουζ, τη soul, το country rock, το garage, τη ψυχεδέλεια, τελικά το rock n’ roll και αυτό που τα τελευταία χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως Americana….. Ίσως  θα μπορούσε κάποιος να κάνει αυτή τη κριτική στους Thee Holy Strangers. Ακούγονται πολύ «Αμερικάνοι» και λιγότερο Έλληνες….. Αλλά όλα αυτά είναι ακόμα «αμερικάνικα»;

Να φανταστείς φίλε αναγνώστη ότι δεν μου αρέσουν οι πολυλογάδικες δισκοκριτικές. Εννιά στις δέκα φορές παρουσιάζουν το συντάκτη και όχι το δίσκο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…. Που και που λοιπόν χρειάζεται να κάνουμε και καμιά εξαίρεση, ειδικά όταν αξίζει το κόπο.

Τελικά υπάρχει «αντικειμενική» δισκοκριτική; Μεγάλο θέμα….

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε cd από το label του γκρουπ, Holy Strange Music, με την συνεργασία και τη στήριξη της Labyrinth of Τhoughts records, της The Lab records  και του Merlin’s Music Βox.

Οι Thee Holy Strangers είναι:

Alex K. (The Last Drive, The Earthbound) – Φωνή, Κιθάρα, φυσαρμόνικα
Νίκος Φυσσάκης (Dustbowl) – Κιθάρα
John Hardy (Dustbowl, Birds of Paradise) – Pedal steel guitar, ακουστική κιθάρα
Costas C. a.k.a Digital Alkemist (Night On Earth, Nightstalker, Blend Sextet) – Drums
Τζένη Καπάδαη  – (Expert Medicine, the Earthbound, MeWeathers) Φωνή
Φλώρα Ιωαννίδη  (Ludmilla, Μake Believe) – Φωνή
Τάσος Παλαιολόγου (Dream Long Dead, ex-Down ‘n’ Out, 700 Machines) – Μπάσο

[hr]

 Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

[hr]

Δείτε τις πληροφορίες για το Live των Thee Holy Strangers εδώ:

Date: 20/11

Damage: 7 e

Place: ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17

More: (θα ακολουθήσει dj – set by A. S. Zivas)

Thee Holy Strangers Live @ ΙΛΙΟΝ plus

[hr]

Thee Holy Strangers ΙΛΙΟΝplus

 

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…