Διωγμένος ο Κασιδιάρης (και) από τον Βόλο

Η συγκέντρωση 20 περίπου αντεξουσιαστών ήταν αρκετή για να τον τρέψει σε φυγή

| 10/03/2017

Βεβιασμένο ήταν το τέλος της συνέντευξη του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Βόλου «Άστρα» και τον δημοσιογράφο του σταθμού, Δημήτρη Μαρέδη   καθώς η  συντονισμένη παρουσία 20 περίπου αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν σε πλαϊνό δρόμο για να φωνάξουν συνθήματα ενάντιον του αρκούσε για να τον τρέψει σε φυγή.

Ο Κασιδιάρης συνοδευόταν από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλου και διαφόρους άλλους ομοιδεάτες τους. Η πρώτη τους αντίδραση ήταν να δείξουν μια επίφαση μαχητικότητας και οπλίστηκαν και κράνη και καδρόνια για να προχωρήσουν στην συνέχεια στην… κάλυψη των δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, οι οποίες λίγο αργότερα τους είπαν απλώς να αποχωρήσουν.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ2-696x472

Οι νεοναζί στη συνέχεια έχουν σκοπό να επισκεφθούν τη Λάρισα, μια επίσκεψη η οποία θα γίνει δεκτή με κάτι λιγότερο από ενθουσιασμό καθώς πλειάδα φορέων έχουν ανακοινώσει την διάθεση τους να μην δουν τους Κασιδιάρηδες, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων που χαρακτηρίζει τον ομιλητή του Βόλου «ανεπιθύμητο» στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δήμου σημειώνει:

«Σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού»

Tαυτόχρονα, οργανώσεις της Αριστεράς αλλά και αναρχικοί έχουν ανακοινώσει συγκεντρώσεις στην πλατεία Αβέρωφ που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο που θα γίνει η ομιλία, με σκοπό να την ακυρώσουν. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα.

πηγή